Αλβανία: Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά έλεγχο σε 17 συμβάσεις Υπουργείων

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτρέπει το Κρατικό Ανώτατο Όργανο Ελέγχου να διερευνήσει τις συμβάσεις ορισμένων υπουργείων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διευθετηθεί μυστικά από την κυβέρνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazment Bardhi, εκφράζει την ανησυχία του ότι μέσω αυτών των μη διαφανών διαδικασιών, τα χρήματα των Αλβανών έχουν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά και διεφθαρμένα.

Σε δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν 17 συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν προκαθορίσει τον νικητή στην αγορά συσκευασιών τροφίμων ή ιατρικών συσκευών ενάντια στον COVID-19.

«Όλες αυτές οι διαδικασίες, στο βαθμό που έχουν δημοσιευτεί, αποδεικνύουν τον καθορισμό των νικητών και μια φανταστική αύξηση των τιμών αγοράς των αγαθών προς προμήθεια. Η συντριπτική πλειονότητα των συμβάσεων έχει εγκριθεί με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών και δεν έχει γίνει ούτε η προσφορά ή η δημοσίευση της σύμβασης», αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

ibna.gr

Σχόλια