Η Άρτα Αυλώνας στον Guardian [βίντεο]

Η παραπάνω φωτογραφία με τα φλαμίνγκο, της λιμνοθάλασσας στην Άρτα Αυλώνας, επελέγη ως κύρια φωτογραφία στο άρθρο της Πέμπτης 23 Απριλίου, ανάμεσα στις 24 καλύτερες φωτογραφίες της ημέρας, που έφεραν εικόνες από κάθε άκρη της γης και εμπλούτισαν τις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Τα τελευταία χρόνια, η ανεξέλεγκτη αστικοποίηση, το αυξανόμενο τουριστικό αποτύπωμα και η βιομηχανική δραστηριότητα απειλούσαν το οικοσυστήμα σε αυτή την προστατευόμενη ζώνη που περιβάλλεται από θαμνώδεις λόφους.
Ωστόσο, η απαγόρευση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου που επιβλήθηκε στις 9 Μαρτίου έφερε μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Οι κινητήρες των αλιευτικών σκαφών έχουν σταματήσει, όπως και τα δεκάδες πλοία που συνήθως αναχωρούσαν καθημερινά από το κοντινό λιμάνι της Αυλώνας. Μειώθηκε επίσης η κυκλοφορία αυτοκινήτων σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που απέχει μόλις 500 μέτρα, αυξάνοντας έτσι την ηρεμία και προστατεύοντας τα ζώα.

Με τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι από την απαγόρευση, άγρια ζωή έχει ανακτήσει όλα τα απόλυτα δικαιώματά της και απολαμβάνει όλες τις ελευθερίες της φύσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο αριθμός των ροζ φλαμίνγκο της περιοχής να αυξηθεί, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.



Όλες οι αναρτήσεις για την Άρτα Αυλώνας στο apenadi.blogspot

Σχόλια