Επί ποδός ο Δήμος Δρόπολης τις ημέρες του Πάσχα, για να εξασφαλίσει τα φάρμακα των κατοίκων στα χωριά

Συμπληρώθηκε περίπου ένας μήνας από τότε που η κυκλοφορία στα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι περιορισμένη, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας από τον Κορωνοϊο. Αυτές τις 30 μέρες, ο μειονοτικός Δήμος Δρόπολης προμηθεύει με τα απαραίτητα φάρμακα τις ευπαθείς ομάδες και τους παρήλικες στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου.

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Τόλης, έφτιαξε το μηχανισμό εξασφάλισης των φαρμάκων, σε συνεργασία  με τις Αδελφότητες ,στην Αθήνα κυρίως, ενώ στα Γιάννενα υπάρχουν άτομα που συγκεντρώνουν εθελοντικά τα φάρμακα, συντονισμένοι με το μηχανισμό του Δήμου.
Ταυτόχρονα, οι Διαχειριστές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, Άνω Δρόπολης, Κάτω Δρόπολης και Πωγωνίου, αναλαμβάνουν τη διανομή των φαρμάκων, παραδίδοντάς τα σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, σε κάθε ασθενή.
Ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα συνεχίσει τον μαραθώνιο της διανομής φαρμάκων, ενώ, τις επόμενες μέρες θα επανδρωθεί και με άλλους εθελοντές , οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες μας.
Ο Δήμος Δρόπολης υπενθυμίζει στους κατοίκους της Δρόπολης και Πωγωνίου, αλλά και στους εν Ελλάδι συμπατριώτες μας που ενδιαφέροντα για τους συγγενείς τους στα χωριά μας, πως σε περίπτωση που θέλουν να στείλουν φάρμακα , θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Διαχειριστή της ανάλογης Διοικητικής Ενότητας.
Συγκεκριμένα:
1. Κάτω Δρόπολη: Λευτέρης Καραντζας- Αριθμός τηλεφώνου 00355696877236
2. Άνω Δρόπολη : Θανάσης Κουρεμένος - Αριθμός τηλεφώνου 00355693916153 και 00306947510848
3. Πωγώνι : Φώτης Σακελλάρης - Αριθμός τηλεφώνου 00355693253035

Σχόλια