Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δρόπολης

Παρουσία του Δημάρχου, Δημήτρη Τόλη, μελών της Δημοτικής Αρχής και Υπηρεσιακών Διευθυντών του Δήμου, συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Δρόπολης.
Ήταν η τακτική συνεδρίαση για τον Απρίλιο, όπου συζητήθηκαν όλα τα σημεία της ημερήσιας διάταξης.
Από την πλευρά του, ο κύριος Τόλης, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δράση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των κατοίκων του Δήμου από τον Κορωνοϊο, καθώς και τις προσπάθειες για την κάλυψη του πληθυσμού με τρόφιμα, φάρμακα, πόσιμο νερό, υπηρεσίες καθαριότητας κ.ο.κ.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σημερινή σύσκεψη, έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Απόφαση για τη μεταφορά κονδυλίων από τον προϋπολογισμό.
2. Απόφαση για το επιπλέον επίδομα και οικονομικό βοήθημα στις άπορες οικογένειες.
3. Απόφαση για Προσθήκη στον Εσωτερικό Κανονισμό του Δήμου.
4. Απόφαση για τις δημόσιες εκτάσεις βοσκοτόπων ,όπου θα επιτρέπει η συγκομιδή βιομηχανικών φυτών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα άσκησης αυτής της δραστηριότητας.
5. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου, ενέκρινε ψήφισμα για τη λήψη προκαταρκτικών μέτρων, σχετικά με την άσκηση βίας στην οικογένεια κατά την περίοδο έκτακτης ανάγκης,λόγω Κορωνοϊου.
6. Πρόσληψη εποχιακών εργαζομένων την καλοκαιρινή σεζόν για το πότισμα των χωραφιών με το νερό από τις λίμνες.

Όπως, τόνισε ο κύριος Τόλης, η Δημοτική Αρχή θα διατηρήσει συνεχώς επαφές στενής συνεργασίας με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Μαϊο, ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού η κρίσιμη κατάσταση στο χώρο, λόγω της πανδημίας από τον Covid 19.

Σχόλια