Στις καλένδες η κατάργηση των μειωμένων συντάξεων για τους Βορειοηπειρώτες [Βίντεο]

Μειωμένη εθνική σύνταξη θα συνεχίσουν να παίρνουν οι Βορειοηπειρώτες, άγνωστο για πόσο ακόμη, αφού ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, δεν απάντησε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης προς την κοινότητά μας, σε σχετική συζήτηση που έγινε σήμερα στη βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλκιώτη.

Ο κύριος Βρούτσης απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του κυρίου Μουλκιώτη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της υπόσχεσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού, λέγοντας πως υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον χρόνο υλοποίησής της. Χωρίς, δηλαδή, να απαντήσει πότε θα καταργηθεί η διάταξη του νόμου Βρούτση που προβλέπει μειωμένη Εθνική Σύνταξη και εν τέλει μειωμένη σύνταξη για τους Βορειοηπειρώτες, που μπορεί να έχουν τα ίδια χρόνια εργασίας και τις ίδιες κρατήσεις με έναν Ελλαδίτη.


Να θυμίσουμε πως 3 μήνες πριν ο κύριος Βρούτση και η κυβέρνηση είχαν δεσμευτεί πως η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης θα γινόταν έως τον Απρίλιο, που μας πέρασε με τροπολογία.

Σήμερα, όπως φαίνεται, επισημοποιήθηκε ένας ακόμη εμπαιγμός από τον κύριο Βρούτση και την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς την Βορειοηπειρωτικη κοινότητα.

Σχόλια