Ξεκίνησαν τα μαθήματα οι τελειόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, μετά την καραντίνα, που είχε επιβληθεί, λόγω κορονοϊού στην Αλβανία, για τους τελειόφοιτους των Λυκείων των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, που ανήκουν στο Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης».

Πρόκειται για τους τελειόφοιτους του 9χρονου Σχολείου Αργυροκάστρου, του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αργυρόκαστρου και του Κολλεγίου στο Μεσοπόταμο Αγίων Σαράντα..

Είναι από τα πιο σύγχρονα Σχολεία της περιοχής, με ικανό εκπαιδευτικό προσωπικό, με ποιοτικούς μαθητές, που έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις, τα οποία ίδρυσε και στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και τα καθοδηγεί ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος.

Έχουν ληφθεί με αποτελεσματικό τρόπο όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου η διδασκαλία να γίνεται κάτω από απολύτως υγιεινές προδιαγραφές...

Η θερμομέτρηση και το αντισηπτικό κατά την είσοδο είναι δείγματα της σοβαρότητας και της επάρκειας, που αποδίδεται στην εφαρμογή των κανόνων.

Επίσης δίνεται μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα των χώρων, αλλά και στην απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών, που έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης.

Οι τελειόφοιτοι επέστρεψαν με ανυπομονησία στα Σχολεία και ξαναβρήκαν τους ρυθμούς επικοινωνίας μεταξύ τους.

Όμως όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν χάσει καθόλου την επαφή με τη μάθηση, η οποία πραγματοποιούνταν συστηματικά και αποδοτικά μέσω της τεχνολογίας.

Και είναι έτοιμοι σε λίγες ημέρες να ριχτούν στη μάχη των απολυτήριων εξετάσεων και στη συνέχεια να διεκδικήσουν, όσοι/ες το επιθυμούν, μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι μαθητές/τριες στα Εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας της Αλβανίας, εκτός των γνώσεων, που τους προσφέρονται, διδάσκονται και έναν κώδικα συμπεριφοράς, που οδηγεί σε μια απόφαση και σε μια αποδοχή για μια ζωή ανώτερη.

Παρέχονται πνευματικά κίνητρα ώστε να εντοπίζονται και να καταπολεμούνται η ασχήμια και το άδικο, ο εγωισμός και η αδιαφορία.

Έτσι τα νεαρά άτομα των Εκπαιδευτηρίων της Αλβανίας συνειδητοποιούν, και το έδειξαν και με τη συνετή στάση τους και την αλληλεγγύη τους στη διάρκεια του κορονοϊού, ότι στη ζωή χρειάζεται και το... ξεβόλεμα, η αγάπη, η εσωτερική αντίσταση, το άπλωμα της καρδιάς, ώστε να έχει χώρο και χωρητικότητα και συγχωρητικότητα.

Τότε δεν λείπει η αλήθεια, δεν λείπει η αρετή, δεν λείπει η πραγματική ζωή, που δεν μετατρέπεται σ' ένα κλουβί, αλλά είναι ελεύθερη...

Περισσότερες φωτογραφίες στη Romfea

Σχόλια