Νέες κινητοποιήσεις για τις συντάξεις προαναγγέλλει η ΑΣΑ

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική επανέρχεται στο, φλέγον για την κοινότητά μας, ζήτημα των συντάξεων. Πριν από περίπου 2 μήνες και με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δεσμευθεί πως έως τέλος Απριλίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα με την Εθνική Σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες με τροπολογία.
Από τότε βεβαίως μεσολάβησε η πανδημία του κορωνοϊου, που έχει δημιουργήσει μια νέα κατάσταση. Μια κατάσταση που μεγεθύνει το πρόβλημα, κυρίως για τους υπερήλικες, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στους οποίους περικόπτεται περαιτέρω το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Η ΑΣΑ μιλάει για ρατσιστική συμπεριφορά του κυρίου Βρούτση και έλλειψη κάθε στοιχείου πατριωτισμού και ανθρωπισμού, προς την κοινότητα των Βορειοηπειρωτών, ενώ προαναγγέλλει και νέες κινητοποιήσεις, αν αυτό χρειαστεί.

"Η Α.Σ.Α. κατανοεί το έκτακτο της κατάστασης του κορωνοϊού, σχετικά με το κυβερνητικό έργο, όμως:
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και μουλωχτή, από το επιτελείο
Βρούτση, περικοπή των επιδομάτων υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών και μάλιστα σε περίοδο που ενδεχομένως να δημιουργηθούν ανθρωπιστικά προβλήματα, εκθέτοντας τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.
Εκφράζει τα αποκρουστικά της αισθήματα, που της προκαλεί η εν γένει ρατσιστική συμπεριφορά Βρούτση και η έλλειψη κάθε στοιχείου πατριωτισμού και ανθρωπισμού, προς την κοινότητα των Βορειοηπειρωτών που ζει στην Ελλάδα.
Οργανώνει νέο κύμα κινητοποιήσεων, αν αυτό χρειαστεί, δηλαδή αν στις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις δεν δικαιωθούν αμέσως και πλήρως όλοι οι Βορειοηπειρώτες.
Καλεί τους φίλους της να μην ικανοποιούνται από εκφράσεις συμπόνοιας, από αυτούς που στην πραγματικότητα αποζητούν εκλογικές συμπόνιες, σε αναμετρήσεις στην Ελλάδα και στην Αλβανία, χώρες στις οποίες είμαστε ψηφοφόροι.
Η απάντηση των Βορειοηπειρωτών θα είναι άμεση και δυναμική, σε κάθε απόπειρα υποτίμησης της δύναμης και της νοημοσύνης μας," αναφέρει η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική.

Όλες οι αναρτήσεις για τις συντάξεις Βορειοηπειρωτών στο apenadi.blogspot

Σχόλια