Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόπολης

Με την παρουσία του Δημάρχου Δροπολης, Δημήτρη Τόλη, κι άλλων μελών της Δημοτικής Αρχής , συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο στους Γεωργουτσατες.

Ο κύριος Τόλης, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πως άρχισε ήδη η κατασκευή, Β Φάση, του υδραγωγείου για τα 5 χωριά της Άνω Δρόπολης.
Επίσης, ο κ. Δήμαρχος ανέλαβε μια πρωτοβουλία, ώστε να μειωθεί η τιμή στα καυσόξυλα για τους κατοίκους που θέλουν να αγοράσουν, συνάπτοντας συμβόλαια με την εταιρία που θα προκριθεί και θα αποκτήσει το δικαίωμα δια της νόμιμης οδού και των νόμιμων διαδικασιών.

Επανήρθε ως συζήτηση το θέμα για το Αιολικό Πάρκο. Ο κ. Δημήτρης Τόλης, επανέλαβε πως έχει δοθεί μόνον μία άδεια μελέτης για σταθμό ανεμομετρησης, όπου θα έχει μόνον ένα μικρό κτίριο των 10 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί σε μόλις 2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
Η συγκεκριμένη έκταση, είναι βοσκοτόπια και ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Δρόπολης. Κάτι που σημαίνει, ότι ούτε οι κτηνοτρόφοι του χώρου θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και ,ούτε το Σχέδιο Πολεοδομίας εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη συμβολαίου συνεργασίας, όσον αφορά τη μελέτη. Σε περίπτωση που η μελέτη θα έχει θετικά αποτελέσματα, με την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου, θα αξιοποιηθούν μόλις 6 εκτάρια βοσκοτόπια. Επίσης, θα εργαστούν 40 άτομα και η ανάδοχη εταιρία θα πληρώνει ετησίως στο κράτος και στο Δήμο Δροπολης περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε μορφή φόρων.
Στις συζητήσεις τους , ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επανέλαβαν πως είναι υπέρ της ανάπτυξης, πως αυτό το έργο, εάν ολοκληρωθεί θα επιφέρει σημαντικά έσοδα στο Δήμο και 40 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν πως το εθνικό συμφέρον της Δρόπολης και του Πωγωνίου είναι η Ανάπτυξη του Δήμου μας και πως κανένας πατριδοκάπηλος και λασπολόγος δεν μπορεί να προσφέρει κάτι θετικό σε τούτον κόσμο και τόπο.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της ημερήσιας διάταξης, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Απόφαση για το Επίδομα Πρόνοιας για το μήνα Ιούλιο.
2. Απόφαση για τη μεταφορά κονδυλίων του προϋπολογισμού.
3.Αποφαση για την έγκριση τελικού ορίου για το Μεσοπροθεσμο Προϋπολογισμό 2021-2023.
4. Απόφαση για την έγκριση της κατάστασης των κτηνοτρόφων που θα επωφεληθούν τα χειμερινά βοσκοτόπια κατα την περίοδο 1.12.2020-31.5.2021.
Το Συμβούλιο συζήτησε κι άλλα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα παράπονα και τις αιτήσεις των κατοίκων.

Σχόλια