Η Αλβανία έχει τρεις επιλογές για την πιθανή παροχή εμβολίων Αντι-COVID, λέει η επικεφαλής του Τμήματος Επιδημιολογίας

Η Silva Bino, επικεφαλής του Τμήματος Επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε τις τρεις επιλογές που έχει η Αλβανία στην πιθανή παροχή εμβολίων για τον COVID-19..

«Η Αλβανία έχει πολλές επιλογές. μια πιθανότητα είναι το COVAX, το οποίο είναι ένα είδος συνεργασίας μεταξύ ορισμένων διεθνών εταίρων και διαφορετικών χωρών. Με αυτήν τη συμφωνία, καταφέρνουμε να πληρώσουμε αρχικά έναν πολύ μικρότερο αριθμό δόσεων που μπορούν να καλύψουν ένα ορισμένο ποσοστό του πληθυσμού », δήλωσε η κυρία Bino, προσθέτοντας ότι μια άλλη επιλογή είναι μια πιθανή συμφωνία με μια χώρα της ΕΕ, η οποία παρέχει το εμβόλιο από διμερή συμφωνία, ενώ «η άλλη επιλογή είναι μέσω της ΕΕ».

Το εμβόλιο COVID-19 προορίζεται αρχικά να καλύψει μόνο ένα μέρος του πληθυσμού, ενώ τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, πνευμονικές παθήσεις και άτομα άνω των 70 ετών θα μπουν σε προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την κυρία Bino, η Αλβανία θα λάβει αρχικά κάλυψη για το 20% του πληθυσμού.

«Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν είναι υποχρεωτικός επειδή είναι εμβόλιο βάσει της απόφασης των πολιτών εάν θέλουν να το πάρουν ή όχι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέχει αυτά τα εμβόλια δωρεάν », κατέληξε.

Σχόλια