Παραμένουν τα προβλήματα για τους ομογενείς στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μπορεί οι κάμερες και τα φώτα να αποχώρησαν από το τελωνείο της Κακαβιάς, τα προβλήματα όμως, δυστυχώς, παραμένουν, κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που ως επί το πλείστον είναι άτομα τρίτης ηλικίας με αυξημένες ανάγκες.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι δεν μπορεί μια πολιτεία να αποκλείει τους πολίτες της και θα σταθούμε στον παραλογισμό των μέτρων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη παρατείνονται για -τουλάχιστον- δυο ακόμη εβδομάδες, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Έχουμε εξηγήσει και άλλες φορές πως η απαίτηση προσκόμισης αρνητικού τεστ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εκτός αυτού, το κόστος για ένα τεστ, που ξεπερνάει τα 100 ευρώ, είναι απαγορευτικό για ανθρώπους με ελάχιστα εισοδήματα.
Υπάρχει και το μέτρο της 7ήμερης υποχρεωτικής καραντίνας, που σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι εφικτό να γίνει, όπως επίσης και το τελωνείο στο Μαυρομάτι, που εξακολουθεί να είναι κλειστό, δημιουργώντας επιπλέον ταλαιπωρία και έξοδα στους κατοίκους σε Αγίους Σαράντα, Δέλβινο και Χιμάρα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε πως -ευτυχώς- στους ελέγχους που γίνανε παραμονές και ανήμερα δεκαπενταύγουστου σε όσους εισήλθαν από το τελωνείο της Κακαβιάς, δεν εντοπίστηκε αριθμός κρουσμάτων που να δικαιολογεί τη συνέχιση των ίδιων μέτρων.

Επειδή, φοβόμαστε την πιθανότητα να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων και μετά την 11η Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο θα θέσει σε αποκλεισμό τους συμπατριώτες μας στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, από τον εθνικό κορμό, κάνουμε έκκληση -για ακόμη μια φορά- στα αρμόδια Υπουργεία και φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν λύσεις πριν λάβει δραματικές διαστάσεις.

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική

Σχόλια