Πως σχολίασε ο Ράμα την επέκταση των θαλασσίων συνόρων απ'την Ελλάδα

Αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της κατά 12 μίλια, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας, αλλά ότι η Ελλάδα απλώς ασκεί τα δικαιώματα που έχουν αποφασιστεί από τη σύμβαση Montego Bay του 1982. 

«Η Αλβανία έκανε το ίδιο πράγμα το 1990, στον ΟΗΕ, και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από τους γείτονές μας. Ισχύει ακόμη και σήμερα. Αυτό το δικαίωμά μας δεν είναι ένα διαπραγματεύσιμο ζήτημα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και δεν μπορεί να παραβιαστεί κανένα δικαίωμα με κανέναν τρόπο, ούτε για την Αλβανία και ούτε για την Ελλάδα ", έγραψε ο Ράμα. σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας λέει ότι η χθεσινή δήλωση του Έλληνα ομολόγου του ήταν σωστή και δεν υπήρχε λόγος για παρερμηνεία.

Για τον Ράμα, αυτές οι φωνές διαδίδονται από ανθρώπους που δεν θέλουν μια θαλάσσια συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, μόνο για να το χρησιμοποιήσουν ως ένα ακόμη επιχείρημα για την εξουσία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ την εξουσία κατά του εθνικού συμφέροντος της Αλβανίας.  

Σχόλια