Γεύμα Μητσοτάκη - Ράμα στην οικία του Έλληνα πρωθυπουργού: Τι συζήτησαν

Γεύμα στην οικία του παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. 

Ικανοποίηση για τη σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων εξέφρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε νωρίτερα στην οικία του ο πρωθυπουργός προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο γεύμα έγινε μια συνολική ανασκόπηση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ράμα συζήτησαν ακόμη για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και για την πανδημία του κορονοϊού και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στο γεύμα παρακάθισε και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ράμα: «Απόλυτα δεσμευμένος στην ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών με την Ελλάδα»
Ο πρωθυπουργός Ράμα ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «εξαιρετική φιλοξενία» του καθώς τον καλωσόρισε «στο σπίτι του» όπου συζήτησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών προβλημάτων. Ο Ράμα με ανάρτησή του δήλωσε «Απόλυτα δεσμευμένος στην ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών με την Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ήταν σε ιδιωτική επίσκεψη στην Αθήνα, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, η οποία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή αρκετών συμφωνιών για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων.

Οι δύο πρωθυπουργοί δεν πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους.

Η κίνηση του Ράμα έρχεται τέσσερις μήνες πριν από τις γενικές εκλογές, ενώ η συζήτηση με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα παραμένει ανοιχτή, μια υπόθεση για την οποία η αλβανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υπάρξει διαμεσολάβηση στη Χάγη.

Σχόλια