Αλβανικές εκλογές: Προς παράταση της ημερομηνίας λήξης των δελτίων ταυτότητας

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi, έστειλε σήμερα επιστολή στη Γενική Διεύθυνση Δημοτολογίου, με την οποία ζητά πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δελτίων ταυτότητας και των διαβατηρίων που έχουν λήξει.
"Παρακαλούμε δώστε μας τον αριθμό των ψηφοφόρων των οποίων η ταυτότητα και το διαβατήριο θα έχουν λήξει την ημέρα που θα απαντήσετε σε αυτό το αίτημα.
Επίσης, εάν είναι δυνατόν, ενημερώστε μας ποιος είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων που τους λήγει η ταυτότητα και / ή διαβατήριο έως τις 25 Απριλίου 2021
 " , αναφέρεται στην επιστολή του Celibashi.

Το αίτημα του τελευταίου έρχεται σε μια στιγμή που η αντιπολίτευση ζήτησε παράταση της ημερομηνίας λήξης των δελτίων ταυτότητας, μια πρόταση που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία. Εν τω μεταξύ, μια ημέρα πριν στο Κοινοβούλιο, ο νόμος ψηφίστηκε για άτομα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 75 ετών για να τους δοθούν ταυτότητες χωρίς ημερομηνία λήξης.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη απόφαση σχετικά με το τι θα συμβεί στις ταυτότητες ή στα διαβατήρια που έχουν λήξει, καθώς μας χωρίζουν λιγότερο από δύο μήνες από την ημερομηνία των κοινοβουλευτικών εκλογών.

Είναι όμως, πλέον, πολύ πιθανό να δοθεί παράταση στην ισχύ όσων ταυτοτήτων έχουν λήξει.

Σχόλια