Δήμαρχος Φοινικαίων: Οργή προκάλεσαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Ανησυχία και οργή προκάλεσε στους κατοίκους του δήμου Φοινικαίων, αλλά και σε όλους τους Έλληνες μειονοτικούς, οι σημερινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου. 
Σε μια περίοδο που οι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και Έλληνες πολίτες, για να περάσουν τα σύνορα και να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της Ελλάδος χρειάζονται ένα σωρό λεφτά και δικαιολογητικά, σήμερα στοχοποιούνται, ως υπαίτιοι της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στα Γιάννενα. 
Για τον πανικό που έχει κυριεύσει τα τελευταία 24ωρα τα Μέσα Ενημέρωσης των Ιωαννίνων περί επικείμενης ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις «κόκκινες» για τον κορωνοϊό περιοχές της χώρας δεν ευθύνονται οι νοσηλευόμενοι από τα χωριά μας οι οποίοι είναι και Έλληνες πολίτες και πληρώνουν τα παιδιά τους αδρά φόρους. 

Ζητάμε από τον αξιότιμο κ. Περιφερειάρχη να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του και από την ελληνική κυβέρνηση άμεσα στήριξη. Να συνεχίσει να παρέχεται στους συμπατριώτες μας η υπηρεσία υγείας που τους αρμόζει από τις ειδικές μονάδες του ΕΣΥ και όσων κινδυνεύει η ζωή να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Σε αντίθετη περίπτωση να δημιουργηθεί στο χώρο μας μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, η οποία να αντιμετωπίσει κρούσματα κορωνοϊού.

Χρήστος Κίτσιος
Δήμαρχος Φοινίκαιων

Σχόλια