Αλβανία: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Εν μέσω μίας έντονης συζήτησης που γίνεται σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca, συνεδρίασε χθες το βράδυ η Επιτροπή Εμβολιασμού της Αλβανίας
Στο τέλος της συνάντησης, αποφάσισαν να «συνεχίσουν τη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κοροναϊού με το βρετανικό-σουηδικό εμβόλιο».

Η χρήση του εμβολίου της «AstraZeneca» έχει ξεκινήσει στην Αλβανία μας εδώ και αρκετές ημέρες και επί του παρόντος, χορηγείται στο διδακτικό προσωπικό.

2664 εκπαιδευτικοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου
Η Υπουργός Υγείας, Ogerta Manstirliu, μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, ανακοίνωσε ότι 2664 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του COVID.
«2665 εκπαιδευτικοί από Κούκες, Σκόδρα, Λέζα, Τίρανα, Δυρράχιο, Λούσνια και Κορυτσά από σήμερα, προστατεύονται περισσότερο από το COVID-19, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα», έγραψε ο υπουργός Manastirliu.

Μέχρι σήμερα, 30.031 δόσεις έχουν χορηγηθεί κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, ηλικιωμένους και στο σχολικό προσωπικό.

Προς το παρόν, η διαδικασία συνεχίζεται σε Κορυτσά, Πόγραδετς, Μπίλιστ, Αυλώνα, Άγιοι Σαράντα και Σκόδρα.
Υπήρξαν και πάλι περιπτώσεις δασκάλων, οι οποίοι αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο AstraZeneca.

15 νεκροί και 446 νέα κρούσματα
Η Αλβανία κατέγραψε 15 θανάτους την τελευταία ημέρα, καθώς ο επίσημος συνολικός αριθμός θανάτων από τον ιό έφτασε το 2092.
Καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων νέων κρουσμάτων από τον Ιανουάριο, 446 πολίτες βρέθηκαν θετικοί.

Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας και συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 82.5000 πολίτες έχουν κερδίσει τη μάχη κατά του ιού, ωστόσο υπάρχουν ακόμη 34.292 ενεργές λοιμώξεις σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων πάνω από 23.000 στα Τίρανα.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 118.938 πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια