Ursula von der Leyen: Το μέλλον της Αλβανίας είναι στην ΕΕ

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, σχολίασε τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.
Η Von der Leyen είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις ενταξιακές συνομιλίες και στην αποδοχή της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Ράμα βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει την 11η σύνοδο του Συμβουλίου Σύνδεσης Σταθεροποίησης, μεταξύ της ΕΕ και της Αλβανίας.
Ο Ράμα συναντήθηκε επίσης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, Josep Borrell, καθώς και τον Επίτροπο της ΕΕ για τη διεύρυνση, Oliver Varhelyi.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Μπόρελ είπε ότι η Αλβανία έχει σημειώσει θετική πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε τη σημασία της υποβολής υποψηφίων με ακεραιότητα.
«Στις εκλογές της 25ης Απριλίου τονίζουμε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι με ακεραιότητα, είναι μία από τις βασικές πτυχές, έχουμε ένα μήνυμα για όλα τα πολιτικά κόμματα: η ένταξη στην ΕΕ πρέπει να είναι στόχος όλων».

Η συμφωνία σταθεροποίησης-σύνδεσης μεταξύ ΕΕ-Αλβανίας υπεγράφη το 2006.

Σχόλια