Η Αλβανία εξασφαλίζει 50.000 δόσεις του εμβολίου «Sputnik V»

Η Αλβανία έχει εξασφαλίσει μια άλλη παρτίδα 50.000 εμβολίων από το ρωσικο εμβόλιο «Sputnik V». Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η παρτίδα θα φτάσει στην Αλβανία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
"Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία για να προσφέρουμε στην Αλβανία, επιπλέον 50.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik, που αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες 10 ημέρες", έγραψε ο Ράμα.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι με τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμού, η Αλβανία θα είναι σε θέση να νικήσει την πανδημία.
«Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο με τη δύναμη του χαρακτήρα μας και την επιμονή μας και σύντομα θα αφήσουμε πίσω το τούνελ αυτής της πανδημίας, όπου το φως στο τέλος του συνεχίζει να μεγαλώνει», κατέληξε ο Ράμα.

Οι αριθμοί συνεχίζουν να μειώνονται
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στην Αλβανία, καταγράφηκαν 264 νέες περιπτώσεις με COVID-19 από συνολικά 2092 τεστ.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 9 άτομα, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 589 πολίτες έχουν αναρρώσει, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της πανδημίας σε 94.431.

Στα νοσοκομεία COVID-19 στα Τίρανα καθώς και σε τρία περιφερειακά νοσοκομεία νοσηλεύονται  255 ασθενείς, εκ των οποίων 11 στην εντατική και 5 διασωληνωμένοι.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια