Αλβανία: Ολοκληρώθηκε το νοσοκομείο που κατασκεύασε η Τουρκία στο Φίερι

Το περιφερειακό νοσοκομείο του Φιέρι που υποσχέθηκε ο Ερντογάν τον Ιανουάριο στον Ράμα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας της Αλβανίας.

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ογκέρτα Μαναστιρλίου έδειξε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι θα απασχοληθούν σε αυτό 398 ιατρικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 56 θα είναι Τούρκοι.
«Υπάρχουν περίπου 700 υποψήφιοι που διέρχονται μια φάση επιλογής. Η καινοτομία σε αυτό το νοσοκομείο είναι ότι θα υπάρξει συνεργασία με Τούρκους συναδέλφους », δήλωσε ο υπουργός.

Εν μέρει, το νοσοκομείο θα παρέχει υπηρεσίες για μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με COVID-19.

Στο νοσοκομείο αυτό θα υπάρχει σχετική αυτονομία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το ιατρικό προσωπικό θα πληρωθεί ανάλογα με τον αριθμό των επισκέψεων και των χειρουργικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία το κόστος κατασκευής του φθάνει στα 70 εκατομμύρια ευρώ και περιέχει 150 κλίνες και 6 κλινικές.

Ο Έντι Ράμα, μιλώντας στα εγκαίνια, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο «συμβολίζει τον Ήλιο που ανατέλλει ξανά στην Αλβανία μετά από μια σκοτεινή περίοδο», ενώ αναφερόμενος στην πανδημία Covid 19 ευχαρίστησε τον Ερντογάν επειδή εξασφάλισε στην Αλβανία μεγάλο αριθμό των κινέζικων εμβολίων.

Ο Ράμα είπε ακόμα ότι το νοσοκομείο αποτελεί την αφετηρία μιας κοινής πορείας με την Τουρκία, που θα μετατρέψει το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία σε success story και σημείο αναφοράς και για τις γειτονικές χώρες. Πρόσθεσε επίσης ότι η Αλβανία είναι τυχερή που έχει την Τουρκία «τόσο φίλη και ταυτόχρονα τόσο έτοιμη να βρεθεί δίπλα στην Αλβανία».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως είναι η αναστήλωση των πολιτιστικών αξιών στα παραδοσιακά κέντρα των πόλεων Αργυροκάστρου και Μπερατίου, την ανάπτυξη του τουρισμού, την επένδυση στον βιομηχανικό τομέα, την λειτουργία στα Τίρανα κλάδου του πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια