Σταυροδοσία Υποψηφίων Ελληνικής Καταγωγής - Ποιοι εκλέγονται

Μπορεί σε αυτές τις εκλογές να μην είχαμε συμμετοχή των δυο κομμάτων της ΕΕΜ, όμως είχαμε συμμετοχή υποψηφίων, μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Αναμφίβολα, υπήρχαν νικητές και χαμένοι. Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Νίκος Κούρης, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να εκλεγεί -άλλωστε ήταν κάτι το οποίο σχεδόν εξασφάλιζε η τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση - αλλά και να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό ψήφων. Μεγαλύτερο κι από την δυναμική του κόμματος από το οποίο προέρχεται, το ΜΕΓΚΑ, όπως έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες αναμετρήσεις. Οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ, δεν τα πήγαν καλά, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως η τοποθέτηση του Βαγγέλη Ντούλε σε εκλόγιμη θέση, παρόλο που η συγκομιδή σε σταυρούς είναι πολύ μικρή, εξασφαλίζει την πολιτική παρουσία του κόμματος στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.
Ο μεγάλος χαμένος είναι σίγουρα ο Βαγγέλης Τάβος, ο οποίο δεν κατάφερε να ξεφύγει από την γενικότερη εκλογική κατάρρευση του κόμματός του, αλλά και από την προσωπική του φθορά, μετά από τόσες τετραετίες παρουσίας στο αλβανικό κοινοβούλιο. Βέβαια, η ήττα για το Τάβο (όπως μάλλον και συνολικά της αντιπολίτευσης) δεν ήρθε τώρα, αλλά δυο χρόνια πριν, όταν παραδώσαν τους Δήμους στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Περιφέρεια Αυλώνας (Ενσωματωμένα 444/445 εκλογικά κέντρα)
Νίκος Κούρης.................. 4.409 ψήφους 
Βαγγέλης Αναγνώστης....  1.600 ψήφους 
Δημήτρης Λάππας........... 1.113 ψήφους

Περιφέρεια Αργυροκάστρου ( Ενσωματωμένα 207/ 207 εκλογικά κέντρα)
Βαγγέλης Τάβος............... 2.237 ψήφους 
Κώστας Γκάρος................  833 ψήφους
Κώστας Μπάρκας.............  287 ψήφους 
Αρτεμίσα Μάλλιου ..........  516 ψήφους 
Χρήστος Μπέγκζος.......... 58 ψήφους

Στην Περιφέρεια Τιράνων (Ενσωματωμένα 1242/1243 εκλογικά κέντρα)
Βαγγέλης Ντούλες........... 848 ψήφους

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια