Αλβανία: Ξεκίνησε τις εργασίες η εξεταστική της βουλής για την αποπομπή Μέτα

Για δεύτερη φορά, το Αλβανικό Κοινοβούλιο ξεκίνησε έρευνα για τον Πρόεδρο Μέτα. Αυτή τη φορά, η εξεταστική επιτροπή για την απομάκρυνση του Προέδρου διευθύνεται από τον Alket Hyseni και το αποτέλεσμα της σημερινής πρώτης συνεδρίασης ήταν η έγκριση του σχεδίου δράσης της επιτροπής.
«Πέρα από τις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις, η μόνη αποστολή μας βρίσκεται μπροστά από το Σύνταγμα και το Νόμο. Το είπαμε προηγουμένως ότι η σύσταση αυτής της επιτροπής δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Πιστεύω ότι τέτοια γεγονότα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για την κοινοβουλευτική ζωή », δήλωσε ο Hyseni.

Δεν ήταν μόνο οι εκκλήσεις του προέδρου κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας που ισχυρίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία για υποκίνηση βίας, αλλά θα υποβληθούν σε έρευνα οι κινήσεις και οι συναντήσεις του προέδρου Μέτα

«Πρέπει να ζητήσουμε επίσημα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μας παρέχουν πληροφορίες. τις Εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, τη γενική δικαιοσύνη της Κρατικής Αστυνομίας, τον κατάλογο της Αντιτρομοκρατίας, προκειμένου να μας ειδοποιήσουν για τις εμπιστευτικές πληροφορίες που έχουν αυτές οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια των 30 ημερών της εκστρατείας. Με βάση τις εμπιστευτικές πληροφορίες που έχω, υπάρχουν πιθανές συναντήσεις με εκφραστές του κόσμου του εγκλήματος, συναντήσεις με άτομα που θα μπορούσαν να έχουν υποκινήσει βία, αλλά κανένας από εμάς δεν είναι αρμόδιος για κανένα από αυτά, καθώς πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας τα παραπάνω-  έγγραφα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου αυτής της χώρας », δήλωσε ο Mylim Murriz.

Προκειμένου να μην υπονομευθούν οι έρευνες και να υποκινηθεί σύγκρουση με τον αρχηγό του κράτους, ο Σπάρτακ Μπράχο, πρώην βουλευτής του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Ιλίρ Μέτα πριν γίνει πρόεδρος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να αποφύγουν τις δημόσιες κατηγορίες.
«Είμαστε οιονεί δικαστήριο, είμαστε επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, βάσει των οποίων θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, σχετικά με το εάν υπήρξαν ή όχι σοβαρές παραβιάσεις από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε δηλώσεις σχετικά με τον πρόεδρο πριν τη διερεύνηση, " είπε ο Μπράχο.

Οι προηγούμενες αποφάσεις της Επιτροπής της Βενετίας και του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τον πρόεδρο Μέτα, θα αποτελέσουν μέρος του φακέλου της υπόθεσης και του προγράμματος εργασίας αυτής της Επιτροπής Εξετάσεων. Από την άλλη πλευρά, η προεδρία, κατέστησε πολύ σαφές ότι δεν θα παραδεχτεί καμία παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση ή δραστηριότητα ενός, μονομερούς συστήματος, σύμφωνα με αυτήν, μονομερούς Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια