Απορρίφθηκε η ένσταση για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου

Μετά από μια μακρά συνεδρία, η Επιτροπή Προσφυγών και Κυρώσεων απέρριψε το αίτημα που κατατέθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης και έναν ανεξάρτητο υποψήφιο που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά τους κατά πλειοψηφία.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του ΣΚΕ ότι ορισμένοι από τους εκλογείς ήταν υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης, η η Επιτροπή Προσφυγών και Κυρώσεων κάλεσε την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να θέσει στη διάθεσή τους τα ονόματά τους και να επαληθεύσει εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί.

Το αίτημα του ΔΚ απορρίφθηκε επίσης, ενώ το αίτημά τους για έλεγχο δεδομένων που συνδέουν το ηλεκτρονικό αναγνωριστικό ψηφοφόρου με τον αριθμό των ψηφοφοριών προωθήθηκε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, προκειμένου να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή.

Η επόμενη σύνοδος, της Επιτροπής Προσφυγών και Κυρώσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου σχετικά με τις ενστάσεις για την Περιφέρεια Μπερατιου.

Συνολικά, υπάρχουν 18 καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Προσφυγών και Κυρώσεων από πολιτικά θέματα, εκ των οποίων 9 από το ΔΚ, 5 από το ΣΚΕ, 2 από το συνασπισμό ABEOK και τρεις ανεξάρτητους υποψηφίους, τους Iljaz Shehu, Boiken Abazi και Kreshnik Merxhani.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια