Αλβανία: Σε κατ'οίκον περιορισμό πρώην Υπουργός Εσωτερικών

Συνεχίζεται η επιχείρηση "καθαρά χέρια" στην Αλβανία με συλλήψεις και διώξεις σε πολιτικούς και αξιωματούχους για διαφθορά.
Μετά από εντολή του SPAK (Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς) η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, Ροβένα Βόντα, τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό. Ο πρώην δημόσιος αξιωματούχος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την εξουσία της ως υπουργός, για να επηρεάσει άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και να λάβει εύνοιες ως αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με το SPAK, η κα Voda «παραδέχτηκε ότι έλαβε χρηματικά ποσά και άλλα παράνομα σημαντικά κέρδη από τους πολίτες Majlinda Hasani και Florida Beu».

Τα παράνομα χρηματικά και ουσιώδη οφέλη σε αυτήν την περίπτωση έγιναν δεκτά από τη Ροβένα Βόντα, προκειμένου να ασκήσει την επιρροή της σε άλλους πολίτες σε υψηλές θέσεις εξουσίας, έτσι ώστε να μπορούσαν να δείξουν ειδική μεταχείριση στον πολίτη Florida Beu και να διορίσουν την τελευταία ως  υπάλληλο στον πολιτικό τομέα, με εκτελεστικό ρόλο.

Η πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας έπεσε κατά λάθος στην φάκα του SPAK.
Σύμφωνα με το φάκελο της εισαγγελίας, το SPAK διερευνώντας μια άλλη υπόθεση ανακάλυψε ότι ο Βόντα δωροδοκήθηκε.
Στην έρευνα, διευκρινίζεται ότι η Βόντα χρησιμοποίησε την εξουσία της ως αναπληρωτής υπουργός για να επωφεληθεί το ποσό των 1.000 ευρώ και υλικές παροχές (ένα κινητό) από τη Majlinda Hasani, προκειμένου να προσλάβει ένα τρίτο άτομο, το όνομα Florida Beu.

Η Βόντα παραιτήθηκε από το αξίωμα της στις 29 Ιουλίου 2020, το οποίο κατείχε από την 22η Μαΐου 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν ταυτόχρονα επικεφαλής της Κεντρικής Task Force κατά της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης.
Γεννημένη στο Δυρράχιο και απόφοιτος της Νομικής Σχολής, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017, η κα Βόντα διετέλεσε διευθύντρια του υπουργικού συμβουλίου του Υπουργείου Σχέσεων με το Κοινοβούλιο και αργότερα διορίστηκε στην ίδια θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Μάρτιο του 2017.

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια