Αλβανία: Περισσότερα από 1000 τα ημερήσια νέα κρούσματα

Η Αλβανία κατέγραψε 1.054 νέα κρούσματα την Τρίτη, μετά από 7.256 τεστ που πραγματοποιήθηκαν,  ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από τις 24 Φεβρουαρίου. Άλλοι 3 πολίτες πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών σε 2.498, από την αρχή της πανδημίας.
Από τα νέα κρούσματα, στον Δήμο Τιράνων καταγράφηκαν 303, ακολουθούν ο Δήμος Σκόδρας με 157 και ο Δήμος Δυρραχίου με 60. 
Στον Δήμο Κορυτσάς 24, Αγίους Σαράντα 22, Αργυρόκαστρο 17, Χιμάρα 7.

Ο Αύγουστος σημείωσε προοδευτική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, αν και οι θάνατοι παραμένουν χαμηλοί.

Περισσότεροι από 133.800 πολίτες έχουν κερδίσει τη μάχη ενάντια στον ιό από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να έχει πάνω από 10.000 ενεργά κρούσματα.
96 ασθενείς λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη στο Μολυσματικό Νοσοκομείο στα Τίρανα, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει συνεχώς έκκληση στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να μειωθούν οι πιθανότητες να αρρωστήσουν βαριά.
Οι αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τον ανοιχτό μήνα εμβολιασμού έως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι φοιτητές προσβλέπουν σε ένα νέο ακαδημαϊκό έτος, καλώντας όλους τους φοιτητές και τους καθηγητές πανεπιστημίου να εμβολιαστούν.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου, το 21,78% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια