Πύρρος Δήμας: «Αυτή ειναι η ζωή μου»

Ο Πύρρος Δήμας γίνεται 50 ετών και διηγείται όλη του τη ζωή. Το ταξί από τα Τίρανα, το διαβατήριο με τον οδηγό του Μητσοτάκη και οι μόνιμες υπερβάσεις σε κάθε Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Πύρρος Δήμας πέρασε την μισή του ζωή μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κάτω από την μπάρα… Πέρασε και πάνω από πολλά εμπόδια για να γίνει αυτός που έγινε ως αθλητής. Να γίνει αυτό που έγινε ως πατέρας. Εμπόδια, τραυματισμοί, πίκρες, απώλειες. Ωστόσο ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Κατάφερε να κάνει πράγματα που το 99% των αθλητών σε όλα τα σπορ δεν τόλμησε καν να ονειρευτεί. Αν μιλήσουμε για… GOAT στην άρση βαρών εξάλλου, το ντιμπέιτ θα είναι «Δήμας ή Σουλεϊμάνογλου».

Ο Πύρρος, ο πιο πετυχημένος Ελληνας αθλητής στην ιστορία με 4 ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, ένα χάλκινο), 6 χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και τρία σε Ευρωπαϊκό (συνολικά 26 μετάλλια στις τρεις διοργανώσεις), καθώς και αρκετά παγκόσμια ρεκόρ (τρία έκανε μόνο στην Ατλάντα το 1996) κλείνει τα 50 του χρόνια σήμερα και μίλησε στο Gazzetta ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεών του από την ημέρα που ήρθε με ταξί στην Ελλάδα από τα Τίρανα ώστε να μείνει εδώ μια και καλή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ρόλο του ως πατέρας μετά και την απώλεια της συζύγου του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta 

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια