Στο Δήμο Δρόπολης μέρος της έκθεσης φωτογραφίας από το αρχείο του Γιώργου Βάσσου

Ένα μέρος της Έκθεσης Φωτογραφίας από το Αρχείο του Σωτηριώτη Φωτογράφου , του αείμνηστου Γιώργου Βάσσου, έχει προσφερθεί στο Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου.
Μερικές από τις ιστορικές φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στο κτίριο του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ οι υπόλοιπες στο Μουσείο Παιδείας στη Βοδριστα Άνω Δρόπολης.

Στη σεμνή τελετή παραλαβής και τοποθέτησης των ιστορικών φωτογραφιών στο Μουσείο Παιδείας, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαρίδης κι ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Τόλης, ευχαρίστησε δημόσια τον Παντελή Γκαρο ( διαχειριστής του Αρχείου) για την προσφορά των φωτογραφιών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το Φωτογραφικο Αρχείο του αείμνηστου Γιώργου Βάσσου, αποτελεί κειμήλιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τον Αύγουστο, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε στο Φρούριο της πόλης του Αργυροκάστρου Εκδήλωση- Έκθεση Φωτογραφίας με έργα του Γιώργου Βάσσου και με θέμα " Η ζωή στη Δρόπολη ".

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια