Ο τόπος μας και η επανάσταση του 1821 (Βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ, «Ο τόπος μας και η Επανάσταση του 1821», το τρίτο ως προσωπική παραγωγή, αλλά που κυκλοφορεί και αυτό με την σφραγίδα του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο με πρωτοφανή στοιχεία, πορίσματα, αναλύσεις και προσεγγίσεις για τη συνεισφορά στην εθνική παλιγγενεσίατου δικού μας τόπου, του σημερινού μικρού κομματιού Ελληνισμού στην Αλβανία.

Κυκλοφορεί στο έτος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δεν σταματάει απλώς σε κάποια στοιχεία γύρω από την Επανάσταση, αλλά αναφέρεται σε γεγονότα, πρόσωπα, στοιχεία, ζυμώσεις που προηγήθηκαν της Επανάστασης και ακολούθησαν μετά την νίκη της και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, όχι όμως κράτους – έθνους.

Σε 30 μόλις λεπτά το ντοκιμαντέρ καταφέρνει να συμπυκνώσει την πολύπλευρη ιστορία συνεισφορών του τόπου μας και των προγόνων μας, τέτοια που δεν την γνωρίζαμε, που μας κατατάσσει φυσιολογικά σημαντικό μέρος εκείνης της Ηπείρου που διέπρεπε πρώτη στα «γρόσια, τα γράμματα και τα άρματα», που σίγουρα μας κάνει περήφανους και ταυτόχρονα μας προκαλεί για την δική μας αδράνεια και σημερινή κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια