Αλβανία: Ποιοι παίρνουν του υψηλότερους μισθούς στην χώρα

Οι βουλευτές και οι διευθυντές λαμβάνουν τους υψηλότερους ετήσιους μισθούς στο δημόσιο τομέα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι πιο καλοπληρωμένες θέσεις βρίσκονται στον τραπεζικό τομέα και τις επικοινωνίες.

Τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσε η INSTAT δείχνουν επίσης ότι ο μέσος μισθός στη Αλβανία, από τον Σεπτέμβριο, είναι σταθερός στα 56.400 Λεκ (περίπου 470 Ευρώ)
Ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 3.200 Λεκ από το περασμένο καλοκαίρι.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επιστροφή στην εργασία από την αρχή της πανδημίας, έχουν επιφέρει διεύρυνση της μισθολογικής αγοράς.
Οι θέσεις στη δημόσια διοίκηση αμείβονται περισσότερο. Ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα είναι 67.500 Λεκ (περίπου 560 Ευρώ). Βουλευτές, διευθυντές, στελέχη και ειδικοί αμείβονται με πάνω από 95.600 Λεκ (περίπου 790 Ευρώ) το μήνα.

Ο τραπεζικός και ο επικοινωνιακός κλάδος συνήθως πληρώνουν τους καλύτερους μισθούς στους υπαλλήλους τους καθώς το μέσο εισόδημα, σε μια τράπεζα, κυμαίνεται από 85.200 έως 108.600 Λεκ (700 - 900 Ευρώ).
Από την άλλη πλευρά, ο μισθός σε αγρότες, ψαράδες και στο βασικό εμπόριο ανέρχεται στις 30 χιλιάδες Λεκ (περίπου 250 Ευρώ)

Η INSTAT αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα δεν έχει αλλάξει, ενώ στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε μικρή άνοδος.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια