Το όνομα του Ερντογαν θα δοθεί σε πλατεία στην Αλβανία

Επίσκεψη στην Αλβανία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην πρώτη σύνοδο ολομέλειας του αλβανικού κοινοβουλίου για το 2022.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος στις 09:25 θα γίνει δεκτός με επίσημη τελετή στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα». Στις 10:15 ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Λατσι όπου θα επισκεφθεί μια οικογένεια.
Στις 10:20 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των σπιτιών που κατασκευάστηκαν μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019 στο Λατσι, τα οποία χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση. Πλατεία στο Λατσι αναμένεται να πάρει το όνομα του Τούρκου προέδρου.

Στις 13:00 ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενώ στις 15:00 θα υπογραφούν κοινές συμφωνίες και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ του πρωθυπουργού Ράμα και του Τούρκου Προέδρου.
Στις 16:00 ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει το τζαμί «Χατζή Εθεμ Μπέη». Στις 17:00 ο Ερντογάν θα απευθύνει χαιρετισμό στην ολομέλεια του αλβανικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια