Συμμαχία LSI - Μπερίσα στις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η παράταξη του θα συμμετάσχει σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης(LSI) στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Μαρτίου. Αυτός ο συνασπισμός θα ονομαστεί «Το σπίτι της ελευθερίας».

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα προσθήκης επιπλέον μικρότερων κομμάτων σε αυτόν τον συνασπισμό, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκκλήσεις του για ένα «μεγάλο μέτωπο της αντιπολίτευσης» να τεθεί εναντίον του κυβερνώντος κόμματος και του επίσημου Δημοκρατικού Κόμματος – που διευθύνεται από τον Λουλζίμ Μπάσα – σε αυτές τις τοπικές ενδιάμεσες εκλογές.
«Ο Ράμα έχει κατασχέσει το ΔΚ και το λογότυπο του ΔΚ και ο κύριος στόχος του ήταν να μας εμποδίσει να κατέβουμε σε αυτές τις εκλογές. Θα συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές γιατί οποιαδήποτε μορφή μποϊκοτάζ δεν θα είναι επιλογή για εμάς. Θα μπούμε σε έναν συνασπισμό και το LSI είναι μέρος αυτού του συνασπισμού. Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε και με άλλα κόμματα», είπε ο Μπερίσα.

Το LSI επιβεβαίωσε τη συμμαχία με τον Μπερίσα, αποκαλώντας τον Λουλζίμ Μπάσα ως απλό «βουλευτή» κι όχι ως πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Ως πιθανότερο σενάριο φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι αυτούς που εξέλεξε η Επιτροπή Ανασυγκρότησης τους Μπερίσα και θα υποστηριχθούν από το LSI και πιθανόν, άλλα μικρότερα κόμματα.
Την Κυριακή, τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος σε έξι δήμους της Αλβανίας ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές για να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα κατέβει στις ενδιάμεσες εκλογές.

Οι νικητές είναι οι:
Δυρράχιο – Ardian Muka
Βορα – Lulzim Vrana
Ντίμπρα – Premtim Kryemadhi
Λούσνια – Elton Bano
Ρογκοζινα – Hekuran Xhani
Σκόδρα – Bardh Spahia

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια