Ουκρανία «Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά Drones»!

Σοβαρότατη αποκάλυψη από τον αντιπτέραρχο Ιατρίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.
Σύμφωνα με τον εξαιρετικά έμπειρο ειδικά στα θέματα της πολεμικής αεροπορίας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 59 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και όλα τα τούρκικα Drones Bayraktar!

Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε γράψει κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για το ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα που ενσωματώθηκε στα Pantsyr το οποίο φαίνεται ότι δοκιμάστηκε εκεί με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλέον να τα καταρρίπτει με εξαιρετική ευκολία.
Μέσα σε λίγες ημέρες λοιπόν, οι ρώσοι απέδειξαν ότι είναι σε θέση να εξοντώσουν κάθε μη επανδρωμένο αεροσκάφος, οποιασδήποτε τεχνολογίας. Διότι απλούστατα κατάφεραν να ενσωματώσουν ένα πετυχημένο σύστημα εντοπισμού και αναγνώρισης με ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο μπορεί να ακολουθεί το ηλεκτρονικό στίγμα και να βρίσκει τον στόχο, ακόμα κι αν είναι μικρός σε μέγεθος, όπως τα παλαιότερης τεχνολογίας ουκρανικά μη επανδρωμένα, ή ταχύτερο αλλά με μεγαλύτερο όγκο, όπως το Bayraktar TB-2.

Το υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsyr-S1M (φωτό) της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec της Ρωσίας έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει και να καταστρέφει όλους τους τύπους εχθρικών drones, είχε δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS αξιωματούχος, λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη του πολέμου στο Αρτσάχ. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε μεταφερθεί στην μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο έδαφος της Αρμενίας, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.
Σύμφωνα με τον βιομηχανικό διευθυντή της Rostec, Bekkhan Ozdoyev, το οπλικό σύστημα είχε τροποποιηθεί για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών, ιδιαίτερα των drones. Έχει επίσης εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους για να ενισχύσει την εμβέλεια κρούσης από 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) σε 30 χιλιόμετρα (18 μίλια).

Η αναβάθμιση φέρεται να βελτίωσε επίσης τις ικανότητες stealth και εμπλοκής του Pantsyr, καθώς και το επιχειρησιακό υψόμετρο από 15 σε 18 χιλιόμετρα (9,3 έως 11,1 μίλια).
Το πολυλειτουργικό ραντάρ ελέγχου πυρός και το ραντάρ αναζήτησης του στόχου έχουν επίσης βελτιωθεί ώστε να εντοπίζουν και να παρακολουθούν έως και 40 στόχους ταυτόχρονα. Ο υπέρυθρος σταθμός παρακολούθησης στόχων του — με αποστασιόμετρο λέιζερ — έχει επίσης αναβαθμιστεί.

Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά μυαλό του να το αποκτήσουμε, προκειμένου να τελειώσουμε μια και καλή με την τουρκική απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η έστω να το αντιγράψουμε;

Σχόλια