Δρόπολη: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Δερβιτσάνη (Βίντεο & Φωτό)

Με θρησκευτική, εθνική ευλάβεια και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δερβιτσανη, υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, Εκδήλωση αφιερωμένη στην 201η Επέτειος από την Επανάσταση του 1821.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Αφροδίτη Φασουλή, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, Odise Kote, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Lindita Rova, η Πρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων, Κωνσταντίνα Βεζιανη, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου, Flamur Golemi, καθώς κι εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Η Εκδήλωση άρχισε με τη Δοξολογία στον Ι. Ν. της Δερβιτσανης και συνεχίστηκε με μεγάλη μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ακολούθησαν οι Εθνικοί Ύμνοι Ελλάδας κι Αλβανίας, ενώ οι υψηλοί προσκεκλημένοι κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο υπέρ του Έθνους των Ελλήνων.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Τόλης, ενώ η Αφροδίτη Φασουλή μετέφερε το ευχητήριο μήνυμα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημητρίου Σαχαριδη. Ωστόσο, αναγνώστηκε και το ευχητήριο μήνυμα της Βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία Αλεξάνδρα Κεφαλά.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τους μαθητές του Σχολείου Δερβιτσανης και το Σχολείου Βουλιαρατίου.


Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια