Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στη μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν σε διάστημα τριών ετών στην Πάτρα. Σε βάρος της γυναίκας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Σήμερα Τετάρτη (30/3), στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε η δικογραφία για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, στις τοξικολογικές εξετάσεις του κοριτσιού βρέθηκε το αναισθητικό κεταμίνη, το οποίο δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς.
Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε από την Πάτρα στην Εισαγγελία Αθηνών και πλέον βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.
Όπως είχε αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Mega, τα ευρήματα από τις εξετάσεις της 9χρονης φέρονται να είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι έχει συμβεί στα τρία κορίτσια.

Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης
Ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια εκδόθηκε σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών, λίγο μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της.
Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, στον οποίον διαβιβάστηκε η δικογραφία, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, μετά τον εντοπισμό της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό του παιδιού.

Οι αστυνομικοί παρέδωσαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία, μετά από την ολοκλήρωση των εξετάσεων, που έγιναν στο εργαστήριο του ΑΠΘ, δίνοντας την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τις Αρχές.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ, μέχρι αύριο το πρωί, που θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια, για να λάβει προθεσμία, για την απολογία της.

Τι οδήγησε στην προσαγωγή της μάνας
Ξετυλίγεται ώρα με την ώρα το κουβάρι της υπόθεσης θρίλερ, καθώς «μίλησαν» οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε αυτές βρέθηκε η ουσία Κεταμίνη, που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή.
Πρόκειται για αναισθητικό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του κοριτσιού και δημιούργησε ερωτηματικά για το «ποιος» και το «γιατί» το έδωσε στο παιδί.

Οι καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από γιατρούς, αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη Τζωρτζίνα.
Μόλις ενημερώθηκε για όλα αυτά η Εισαγγελέας της Πάτρας έδωσε εντολή στο Ανθρωποκτονιών να προσαχθεί στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου. O εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τι προκαλεί η ουσία που φέρεται να βρέθηκε στη Τζωρτζίνα
Η κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.
Η κεταμίνη έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αλλά η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως η δράση της αρχίζει 5 με 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί δύο με τρεις ώρες.

Η ουσία έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα «date-rapes», με τα θύματα να μην μπορούν να θυμηθούν γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν υπό επήρεια του φαρμάκου.
Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της έχει αναφερθεί σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια