Ενημέρωση Δήμου Δρόπολης για την πυρκαγιά (vid)

Χθεσινοβραδινή ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Δρόπολης για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κάτω Δρόπολη και απείλησε τα χωριά Γορίτσα, Τεριαχατες, Λιουγκαρη, Φράστανη και Γραψη, αλλά και μια δεύτερη εστία φωτιάς στα λατομεία της Δερβιτσάνης:

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το σβήσιμο της φωτιάς στα χωριά της Διοικητικής Μονάδας Κάτω Δρόπολης. Η πρώτη εστία εμφανίστηκε στο Πλατοβουνι, πάνω από το χωριό της Φραστανης, η οποία εξαπλώθηκε επικίνδυνα στα χωριά Γορίτσα, Τεριαχατες, Λιουγκαρη και Γραψη. Ενώ σημειώθηκε μια άλλη εστία φωτιάς στα λατομεία της Δερβιτσάνης.
Κινδύνεψαν σπίτια στα χωριά Φραστανη και Λιουγκαρη, όπου χάρη της παρέμβασης των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν είχαμε σοβαρές υλικές ζημιές.
Η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη νότια του χωριού της Λιουγκαρης, αλλά κυρίως στο χωριό της Γραψης.
Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Τόλης, συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά την έκβαση της φωτιάς από τις πρωινές ώρες, ενώ ευχαριστεί δημόσια την αλβανική και ελληνική κυβέρνηση για την άψογη συνεργασία που είχαν και την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων, το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Δημήτριο Σαχαριδη, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση, τους συναδέλφους Αργυροκάστρου, κ. Φλιαμουρ Γκολεμι, Λιμποχοβου ,κα. Λουίζα Μάντη, οι οποίοι ήρθαν επί τόπου για συμπαράσταση προς τους κατοίκους της Δρόπολης και , κυρίως, τους άντρες του Σώματος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δρόπολης, Αργυροκάστρου ,
Λιμποχοβου, Κλεισουρας, Πρεμετης και Μεμαλια'ι', οι οποίοι παλεύουν εδώ και πολλές ώρες με τη λαίλαπα της φωτιάς. Ένα ειδικό ευχαριστήριο πηγαίνει στους εθελοντές και στους κατοίκους της Δρόπολης, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη δύσκολη επιχείρηση.
Τις επόμενες ώρες και μέρες θα γίνει η καταγραφή των ζημιών, ενώ μας περιμένει μια πολύ δύσκολη νύχτα, αφού η κατάσταση στη Γραψη παραμένει κρίσιμη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια