Σιτηρά από Ουκρανία: Αιτία παρεμπόδισης εξαγωγών και φαρισαϊσμός της… Ούρσουλας!

Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος

Σε έξι λιμάνια, που βρίσκονται προς το παρόν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, στη Μαύρη θάλασσα, είναι μπλοκαρισμένα 70 εμπορικά πλοία (κυρίως φορτωμένα με σιτηρά), από 16 χώρες. Οι απειλές από τις αρχές του Κιέβου ότι θα κτυπηθούν αν επιχειρήσουν να αποπλεύσουν και ο υψηλός κίνδυνος από τις τορπίλες με τις οποίες έχει περικυκλώσει τα λιμάνια η ουκρανική ηγεσία, δεν επιτρέπουν στα εμπορικά να αποπλεύσουν. Τα στοιχεία αυτά, και πολλά άλλα, δίνει στη δημοσιότητα ο ρώσος στρατηγός, Μιχαήλ Μιζίντσεφ, υπεύθυνος για θέματα ανθρωπιστικής φύσης του υπουργείου άμυνας.
Η Ρωσία, τονίζει, μετά από γιγάντιες προσπάθειες αποναρκοθέτησε πλήρως το λιμάνι της Μαριούπολης και τον τριγύρω θαλάσσιο χώρο, στήνει με οργανωμένο πρόγραμμα τις κατεστραμμένες υποδομές του. Είναι το μόνο λιμάνι που ελέγχει πλήρως και για το οποίο δεν υπάρχει κίνδυνος αντεπιθέσεων από πουθενά. Γί αυτό είναι και το μόνο που λειτουργεί κανονικά από τα μέσα Ιουνίου…

Ο ρώσος στρατηγός, την ίδια ώρα που κάποιοι… κοκοτόφτεροι στην Ε.Ε το μόνο που κάνουν είναι οι βαρύγδουπες δηλώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δημιούργησαν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για ασφαλή κίνηση εμπορικών φορτίων: Στη Μαύρη θάλασσα από οκτώ η ώρα το πρωί ως τις επτά το βράδυ, για απόπλου από τα λιμάνια Οδησσού, Χερσόν, Νικολάεφ, Τσερνομόρσκ, Οτσάκοβο, Οδησσό και Γιούζνιι, προς Νότιο Δυτική κατεύθυνση από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας, σε απόσταση 139 μίλια μάκρος και 3 μιλά πλάτος…
Για την απόφαση αυτή γίνεται καθημερινά ενημέρωση κάθε δεκαπέντε λεπτά από κύματα ραδιοεπικοινωνίας σε 14-16 διεθνή κανάλια στα ρωσικά και αγγλικά!

Ορθά, κοφτά, σταράτα!
Οι αρχές του Κιέβου, εξηγεί ο Μιζίντσεφ, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να αποφύγουν κάθε επαφή με τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες ανήκουν τα φορτωμένα με εμπορεύματα, πλοία πριν απ´ όλα με σιτηρά!
Το τι κάνει το καθεστώς του Κιέβου είναι γνωστό! Το ερώτημα είναι από που ορμώμενο ακολουθεί αυτή την τακτική; Όταν η ευρωούρσουλα και οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών εξαντλούν την «ανησυχία» τους για τις ελλείψεις σε σιτηρά στις φραστικές, ανέξοδες κορώνες κατά της Ρωσίας, ας μην περιμένει κανείς αλλαγή στάσης στο Κιέβο.

Αλλού τα… κακαρίσματα…
Οι αντιρωσικοί κρωγμοί για τις «ελλείψεις» σιτηρών επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματική εικόνα γύρω από αυτά. 
  1. Η Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πούτιν, ( και αυτός ότι λέει έχει αποδειχτεί ότι είναι τεκμηριωμένο), δεν αποτελεί παρά το 1,5% των παγκόσμιων εξαγωγών! Παίζει δλδ, απειροελάχιστο ρόλο στις «ελλείψεις»! Ωστόσο, έγινε η βάση για σπέκουλα και εκτίναξη της τιμής στην αγορά, όπου ως τώρα τουλάχιστον δεν υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις ή αν υπήρξαν δεν έχουν να κάνουν με τις ουκρανικές εξαγωγές…
  2. Μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες ποσότητες εξαγωγών σιτηρών είναι η Ρωσία. ( την ερχόμενη σεζόν προβλέπεται να εξάγει κοντά στα πενήντα εκ. τόνους!). Η τυφλή, αρρωστημένη ρωσοφοβία που έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης, ανάγκασε τη Μόσχα να τις χαρακτηρίσει «μη φιλικές» έναντι της. Άρα και εμπόριο με αυτές, απαγορεύει να γίνεται. Ως εκ τούτου, σιτηρά θα εξαχθούν σε χώρες που δεν έχουν χαρακτηριστεί «μη φιλικές», αραβικές, ασιατικές, λατινοαμερικανικές! Και η Ευρώπη θα αναγκάζεται να καταπατά τις ηλίθιες κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία και να αγοράζει… ρωσικά σιτηρά μέσω τρίτων χωρών! Και, φυσικά, με το απαιτούμενο «καπέλο»! Έτσι θα δικαιολογείται και η ακρίβεια στη διεθνή αγορά!
Κατά τα άλλα, ο Πούτιν «γονατίζει» την Ευρώπη, γράφουν περισπούδαστοι κονδυλοφόροι! Παιδιά σηκωθείτε……

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια