Στα Τίρανα η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας του Ελληνικού Κουνοβουλίου

Έφθασε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στα Τίρανα η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας του Ελληνικού Κουνοβουλίου, εκπροσωπούμενη από τους βουλευτές Βασίλειος Γιόγιακας (Πρόεδρο), Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα (Αντιπρόεδρο) και Κώστας Μπάρκας (μέλος).

Οι βουλευτές της Ομάδας Φιλίας, συνοδευόμενοι από την Πρέσβη της Ελλάδας, κα Σοφία Φιλιππίδου, και στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας, είχαν χθες συνάντηση με την Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου, κα Lindita Nikolla, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Taulant Balla, και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Enkelejd Alibeaj.

Οι συζητήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών αξιωματούχων των δύο γειτονικών χωρών έγιναν σε θερμό κλίμα. Κατά τη διάρκειά τους επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις, η διάθεση να ενισχυθεί η διακοινοβουλευτική συνεργασία, η προσήλωση της Αλβανίας στην ενταξιακή της πορεία της προς την ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς και η σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην επίτευξη αυτού του στόχου.


Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο βουλευτής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, Νίκος Κούρης, ως μέλος της Ομάδας Φιλίας Αλβανίας - Ελλάδας, του κοινοβουλίου της Αλβανίας και ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχόλια