Δρόπολη: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Γλυκερίας στη Δερβιτσάνη (video)

Μια μεγαλειώδη συναυλία, για τα δεδομένα του χώρου, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο γήπεδο της Δερβιτσάνης, με τη δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητή Γλυκερία, να μαγεύει τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους Δροπολίτες κι όχι μόνο, αφού πολλοί ήταν κι από τους γειτονικούς δήμους.
Για σχεδόν τρεις ώρες η Γλυκερία, διασκέδασε το κοινό με δικές της μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσία του Δημήτρη Υφαντή στη σκηνή, τραγουδώντας, με συνοδεία κλαρίνου, μεγάλες ηπειρώτικές επιτυχίες.

Τη Γλυκερία καλωσόρισε ο Δήμαρχος Δρόπολης, Δημήτρης Τόλης, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για τη Δρόπολη, το Πωγώνι κι ολόκληρο το Αργυρόκαστρο την παρουσία της δημοφιλούς ερμηνεύτριας. Η Γλυκερία τον ευχαρίστησε που της δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν

Το βίντεο ολόκληρης της συναυλίας από τους Barutas Brothers Photography 

Νωρίτερα, όπως αρμόζει σε μία μεγάλη καλλιτέχνη του ελληνικού τραγουδιού, υποδέχτηκε την Γλυκερία στο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης. 
Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε την Ελληνίδα τραγουδίστρια για την πλούσια δημοτική παράδοση, λαογραφία, τα ήθη κι έθιμα που διατηρούνται από γενιά σε γενιά στη Δρόπολη και  στο Πωγώνι.
Ενώ από την πλευρά της , η Γλυκερία έμεινε έκπληκτη κι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, τόσο για τη θερμή κι εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, όσο και για τις σπάνιες φυσικές ομορφιές που αντίκρυσε στα χωριά της Δρόπολης.
Παράλληλα, ο κύριος Τόλης, συνόδευσε αυτή τη Μεγάλη Καλλιτέχνη σε μια επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο των Σωφρατικων, το οποίο μπορεί κάλλιστα στο άμεσο μέλλον να μετατραπεί σε χώρο θεατρικών παραστάσεων, λαογραφικών εκδηλώσεων, γιατί όχι και συναυλιών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια