Φιλότουρκος ο Ράμα, αντιτουρκιστές οι Αλβανοί!

Το «Ευρωπαϊκό κοστούμι» κάθεται στενό για την Αλβανική Κυβέρνηση, που σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί να δείξει την αγάπη που τρέφει προς την Τουρκία, δέσμια ασφαλώς των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα με το νεοσουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν.

Το τελευταίο δείγμα «αφοσίωσης» της Αλβανικής Κυβέρνησης προς την Τουρκία, είναι η σύλληψη Αλβανού παραθεριστή επειδή αφαίρεσε και πέταξε στη θάλασσα του Δυρραχίου την Τουρκική σημαία που ήταν αναρτημένη σε πυργίσκο ναυαγοσώστη. Αν και πρόκειται για ένα ελάσσον περιστατικό, το οποίο θα περνούσε απαρατήρητο, εάν η Αλβανική Αστυνομία- προφανώς έχοντας λάβει σχετική εντολή- δεν προχωρούσε στη σύλληψη του Αλβανού παραθεριστή με την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Το κατηγορητήριο αυτό εκθέτει και την Αλβανική Αστυνομία, αλλά και την Αλβανική Κυβέρνηση καθώς η Αλβανική κοινή γνώμη έχει αντιδράσει πολύ έντονα κατά της κίνησής του, στηρίζοντας τον υπό κατηγορία πολίτη. Συγκεκριμένα έχει προκληθεί κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του, τον χαρακτηρίζουν «πατριώτη», αναφέροντας ότι η τουρκική σημαία δεν έχει θέση στην Αλβανία, φέρνοντας για πρώτη ίσως φορά στην επιφάνεια τη δυσφορία που υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος του Αλβανικού πληθυσμού για τα ανοίγματα του Ράμα στην Τουρκία.

Σχετικές Δημοσιεύσεις


Σχόλια