Πωγώνι: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του δρόμου Πολύτσανη- Σούχα

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες, στη Δημοτική Ενότητα Πωγωνίου του Δήμου Δρόπολης, για την τμηματική ανακαίνιση (με μπετόστρωση) του δρόμου Πολύτσανη- Σούχα.
Βάση της μελέτης του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Δρόπολης, θα ανακαινιστούν περίπου 2 χμ δρόμου, στα πιο δύσβατα και πιο δύσκολα σημεία.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Δρόπολης, γι'αυτές τις εργασίες ,ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου έθεσε σε διάθεση από τα δικά του έσοδα το κονδύλι των 11.717.971 Λεκ (περίπου 100.000 ευρώ)), όπου η ανάδοχη εταιρία, μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ανέλαβε το έργο με 9.742.846 Λεκ (περίπου 83.000 ευρώ)).
Ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου  ευχαριστεί δημόσια τις ελληνικές εταιρίες που εδρεύουν στα Τίρανα
 " TITAN " και "SIDENOR", οι οποίες πρόσφεραν , αντίστοιχα, 321.4 τόνους τσιμέντο και 11.65 τόνους σίδερο. Όπως , επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, προσωπικά την Πρέσβη, Σοφία Φιλιππίδου, καθώς και τον  Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριο Σαχαρίδη, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους, ώστε να γίνει δυνατή η συγκεκριμένη βελτιωτική παρέμβαση στο δρόμο του Πωγωνίου.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους κατοίκους του Πωγωνίου για την κατανόηση και την υπομονή που δείχνουν και τους ενημερώνει πως τη χρονική περίοδο των επόμενων 20-30 ημερών που θα διαρκέσουν οι εργασίες, η μετακίνηση των κατοίκων θα γίνεται μέσω της περιοχής της Ζαγοριας και της διάβασης στο Τσιαγιούπι, καθώς και από τη συνοριακή διάβαση Δρυμάδων στη Σωπική για έκτακτες ανάγκες.

Στην έναρξη των εργασιών βρέθηκαν οι δήμαρχος Δρόπολης, Δημήτρης Τόλης και ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Σταύρος Τσιούλος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια