Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου - Διαφεύγει στην Αλβανία

Ένας 45χρονος Αλβανός φέρεται να είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης του βιασμού 34χρονης, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, 23 Οκτωβρίου, στο Παλαιό Φάληρο και της απόπειρας βιασμού άλλης γυναίκας, λίγες ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή.
Τον κατηγορούμενο ταυτοποίησε, μετά από ενδελεχή έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο αλλοδαπός, που φέρει ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί χέρι του, έχει διαφύγει, πιθανότατα, στην Αλβανία και για αυτό τον λόγο αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Η Αστυνομία εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του δραστή στην οποία αναφέρει:
"Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται".

Τα χρονικά των επιθέσεών του
Στην πρώτη περίπτωση, της απόπειρας βιασμού, η 24χρονη κοπέλα είχε μόλις σταματήσει νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής, με το αυτοκίνητό της για μία προσωρινή στάση λόγω του φαναριού, στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδας και Αμφιθέας. Τότε ο δράστης άνοιξε την πόρτα και εισέβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και αρπάζοντας από τον λαιμό το θύμα και υπό την απειλή μαχαιριού, την ανάγκασε να στρίψει δεξιά και την ανάγκασε να οδηγήσει περίπου 5 λεπτά, μέσα από τα στενά με πρόθεση να την οδηγήσει σε ένα ερημικό οικόπεδο. Ο δράστης προσπαθούσε να την αναγκάσει να οδηγήσει μέσα από τα στενά με αυτή την κατεύθυνση και της τραβούσε τον γιακά από πίσω για να υπακούσει, εκείνη όμως έξυπνα σκεπτόμενη έστριψε ξανά στην Αμφιθέας.

Στην Λ. Αμφιθέας, η κοπέλα, περνώντας από μία καφετέρια, αντιλήφθηκε πως είχε κόσμο, σταμάτησε εκεί και άρχισε να πατάει την κόρνα και να φωνάζει. Τότε ο δράστης φοβήθηκε άνοιξε την πόρτα και διέφυγε τρέχοντας. Από την καφετέρια κάλεσαν την Αστυνομία.
Περίπου μία ώρα μετά, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο δράστης επιτέθηκε στην 34χρονη την ώρα που περίμενε μόνη το λεωφορείο στην στάση «Αγία Σκέπη», στην Λ. Ποσειδώνος. Της επιτέθηκε και την ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού και με τον ίδιο τρόπο την οδήγησε στο παρακείμενο πάρκο κοντά στην εκκλησία, όπου και την βίασε.

Μάλιστα, ο δράστης μετά τις αρρωστημένες του πράξεις ειρωνεύτηκε και το θύμα, λέγοντας της αν ήθελε να γίνει το κορίτσι του, ενώ αφού ντύθηκε, την οδήγησε ξανά με την απειλή του μαχαιριού στην στάση του λεωφορείου, όπου εκεί πλέον βρισκόταν και ένας ακόμη άντρας στην στάση, στον οποίο το θύμα φοβήθηκε και δεν είπε τίποτα. Εκεί ο δράστης την αγκάλιασε, της ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου της και στη συνέχεια την απείλησε να μη κάνει καταγγελία γιατί θα την σκοτώσει και αμέσως μετά έφυγε από το σημείο με κατεύθυνση την Γλυφάδα.
Η άτυχη γυναίκα που βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, κάλεσε την Άμεση Δράση, όπου ζήτησε συμβουλές και στη συνέχεια προτίμησε να πάει μόνη της στο Τμήμα Ασφαλείας Π. Φαλήρου, όπου κατήγγειλε τα γεγονότα και έγινε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια