Τελέστηκε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τελέστηκε στους Βουλιαράτες το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, πριν από τέσσερα χρόνια, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και κοιμητήριο του χωριού βρέθηκαν δεκάδες συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου για να τιμήσουν την μνήμη του, με το μνημόσυνο να τελείται από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου.


Τραγική φιγούρα για ακόμη μια φορά η μητέρα του Κωνσταντίνου, Βασιλεία Κατσίφα, η οποία συγκίνησε με τα λόγια της.
«Είσαι ένα αστέρι που φωτίζει όλο τον ουρανό, που φωτίζει όλον τον ελληνισμό. Όπου γης Έλληνες. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας. Σου έκοψαν το νήμα της ζωής σου αλλά είσαι λεβέντης για όλον τον ελληνισμό. Δεν θα σβήσεις ποτέ, γιε μου Κωνσταντίνε μου. Ζεις γιε μου ....» ήταν κάποια από τα λόγια της μητέρας του, πάνω από τον τάφο του γιού της.


Τον τάφο του Κωνσταντίνου επισκέφθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλειος Γιόγιακας, που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου και ο πρόξενος Αργυροκάστρου Δημήτρης Σαχαρίδης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια