Αλβανία: 935 χιλιάδες εγκατέλειψαν τη χώρα από το 2014

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα ερημώνεται χρόνο με το χρόνο.
Μιλώντας στη συνάντηση με τους υποψηφίους δημάρχους σε όλη τη χώρα, ο Μπερίσα είπε ότι 744 χιλιάδες Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία για χώρες της ΕΕ, από το 2014 έως το 2022.

«Στο μεταξύ, μεταμόρφωσε το ναρκωτικό ευρώ και τις ομάδες του, τον κύριο λήπτη αποφάσεων για την τύχη της Αλβανίας, τη μοίρα της αλβανικής δημοκρατίας, τη μοίρα της χώρας.
Με πολύ, πολύ πόνο, με πολλή, πολλή λύπη, σας ενημερώνω και τους Αλβανούς ότι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Eurostat, που μέχρι το 2021, ενημέρωσαν ότι 744 χιλιάδες Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία για χώρες της ΕΕ, ο αριθμός αυτός επικαιροποιείται πριν από λίγες ημέρες και σήμερα υπάρχουν 935 χιλιάδες Αλβανοί που έχουν φύγει από την Αλβανία αυτά τα χρόνια μόνο στην ΕΕ, όχι όσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Νορβηγία, δηλαδή στον χώρο εκτός Σένγκεν, εκτός ΕΕ.
Ποτέ στην ιστορία αυτή η χώρα δεν καταστράφηκε από εισβολή ή ένα καθεστώς όπως καταστρέφεται αυτά τα χρόνια.
Η Αλβανία εξατμίζεται, εξαφανίζεται, πεθαίνει ραγδαία με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα που να έχει χάσει πάνω από το 35% του πληθυσμού της την περίοδο 2014-2022. Αυτά τα δραματικά δεδομένα κάνουν την αποστολή σας ακόμα πιο ζωτική για τη χώρα, για τη διάσωση της χώρας
», σημείωσε ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια