Παραβιάσεις στην απογραφή της Εθνικης Ελληνικής Μειονότητας καταγγέλλει ο Ντούλες

Ο επικεφαλής του Κόμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε ότι διαπράττονται παραβιάσεις με την καταγραφή της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Απογραφή Πληθυσμού του 2023.
Σύμφωνα με τον Ντούλε, οι απογραφείς δεν καταγράφουν σε tablet, αλλά κρατούν σημειώσεις σε χαρτί και ότι δεν ρωτούν τους πολίτες για την εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και τη θρησκεία.

«Προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε το πνεύμα συνεργασίας με στόχο ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα και αποδεκτό από όλους. Με ανησυχία σας παρουσιάζουμε τα ευρήματα του ΚΕΑΔ, σχετικά με την εξέλιξη της Απογραφής. Πρώτα απ 'όλα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι απογραφείς κατά παράβαση του νόμου, δεν καταγράφουν με τα σχετικά tablet αλλά κρατούν σημειώσεις με την υπόσχεση ότι θα τα καταχωρήσουν αργότερα.

Δεν αφήνεται γραπτή ειδοποίηση όπως ορίζει ο νόμος σε κατοικίες που δεν υπάρχει κάτοικος. Έχουμε καταγγείλει περιπτώσεις όπως στα Τίρανα, την Κορυτσά, τους Αγίους Σαράντα και αλλού όπου ερωτήματα σχετικά με την εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν απευθύνονται στους πολίτες. Αυτά λέγεται ότι είναι προαιρετικά. Η ερώτηση όμως από τον απογραφέα είναι υποχρεωτική» , δήλωσε ο Ντούλες.

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια