«Ο Έντι Ράμα παραμένει η γάγγραινα της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ!»

Του Πετρίτ Βασίλι

Σήμερα, το θέμα Μπελέρη έχει μετατραπεί σε εμπόδιο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και συγκεκριμένα τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το βέτο της Ελλάδας είναι ένα εντελώς ανυπέρβλητο εμπόδιο αν δεν δοθεί στον Μπελέρη άδεια ορκιστεί ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας.

Η ορκωμοσία Μπελέρη δεν εμποδίζει καθόλου τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας, όπως ακριβώς ορκίστηκαν οι δήμαρχοι του Έντι Ράμα, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους ως δήμαρχοι, παρόλο που κατηγορούνται με τον ίδιο τρόπο με τον Μπελέρη.

Όμως ο Ράμα δεν θέλει και εμποδίζει συνεχώς την ένταξη στην ΕΕ.

Όπως πριν από δέκα χρόνια, όταν μπλόκαρε, για περισσότερα από τρία χρόνια, τους τρεις νόμους που αποτελούσαν υποχρέωση απόκτησης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την ΕΕ, απλώς και μόνο για να εκλέξει τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Φίερι όπως ήθελε, το ίδιο κάνει ακόμα και σήμερα. Το ίδιο πράγμα με έναν νέο λόγο.
Ανά πάσα στιγμή, ο Έντι Ράμα σκόπιμα και σύμφωνα με μια ξεκάθαρη στρατηγική αποκλεισμού δημιουργεί γεγονότα που εμποδίζουν την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη.

Η περίπτωση του Μπελέρη είναι ίδια με αυτή του Vangjel Ndreko, του υποψηφίου προέδρου του συμβουλίου για την περιφέρεια Φιερι, ότι και οι δύο περιπτώσεις έχουν τον Έντι Ράμα ως αναστολέα υποτροπής.

Κάποτε, πριν από δέκα χρόνια, εξαιτίας του Έντι Ράμα, η Αλβανία έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια λόγω του μπλοκαρίσματος τριών νόμων.
Σήμερα, με το ζήτημα Μπελέρη, λόγω του Έντι Ράμα, η Αλβανία είναι για άλλη μια φορά αποκλεισμένη σε μια πολύ σημαντική στιγμή στον δρόμο προς την ένταξη στην ΕΕ.

Αφού χάθηκαν χρόνια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, λόγω των οκτώ προϋποθέσεων, που ο Ράμα δεν εκπλήρωσε καθόλου, και που σχετίζονταν με ελεύθερες εκλογές, διαφθορά, μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, έρευνα των φακέλων 184 και 339, για άλλη μια φορά σήμερα ο Ράμα αποφασίζει το επόμενο εμπόδιο για την ένταξη.

Το μόνο πρόβλημα είναι ο Έντι Ράμα, ούτε η Ελλάδα ούτε ο Μπελέρης.

Από την Περιφέρεια Φίερι μέχρι τον Μπελέρη, η γάγγραινα της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ είναι και παραμένει ο Έντι Ράμα!

* Ο Πετρίτ Βασίλι είναι βουλευτής του Κόμματος Ελευθερίας της Αλβανίας

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια