Ηλίθιοι υπάρχουν παντού

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Έκανε έκθεση τέχνης το προξενείο της Νέας Υόρκης με την χορηγία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και ενέκρινε να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση το κακέκτυπο της Ελληνικής Σημαίας της φωτογραφίας.

Η καλλιτέχνις όπως και άλλοι πολλοί μωροφιλόδοξοι προσπαθούν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας προκαλώντας με την κακή χρήση των συμβόλων.
Ο πρόξενος όμως; Ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ; Ο άνευ χαρτοφυλακίου Υπουργός Εξωτερικών μας πως το ενέκριναν για να προβληθεί στο Ελληνικό προξενείο;

Κι επιτέλους πότε θα καταλάβουν οι απανταχού ηλίθιοι, ότι δεν γίνονται καλύτεροι καλλιτέχνες εάν δεν σέβονται τις σημαίες ως σύμβολα αλλά πέφτουν στο ίδιο ιταμό επίπεδο των ανθρώπων χωρίς αξίες, που τις καίνε και ασελγούν επί αυτών.

ΣΗΜ: Η φωτογραφία με την "καλλιτέχνιδα" να ασελγεί είναι χαρακτηριστική και για το μήνυμα που προβάλλει με την μπλούζα της: "To trip, σε αργκό, σημαίνει την πρόσκληση για λήψη ναρκωτικών. «Έλα να κάνουμε ένα ταξίδι» σημαίνει, "Έλα να πάρουμε ναρκωτικά". Είναι προφανές ότι η καλλιτέχνις το χρησιμοποιεί αμφίσημα για πρόκληση και πάλι.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια