Τα διεθνή ΜΜΕ για το χτύπημα Ράμα σε δημοσιογράφο

Το γύρω της Ευρώπης κάνει το περιστατικό στο οποίο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χτυπά τη δημοσιογράφο Αμβρόζια Μέτα.

Βελγικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δέχεται σφοδρή κριτική αφού έσπρωξε έναν δημοσιογράφο και σημειώνουν ότι η Αμβρόζια Μέτα έκανε ερώτηση στον Ράμα για επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν, το οποίο είναι προστατευόμενη οικολογική περιοχή. Στο βίντεο φαίνεται ο πρωθυπουργός να βάζει το χέρι του στο πρόσωπο της δημοσιογράφου και να την απωθεί.
«Νομίζω ότι είναι κρίμα που ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ρωτήθηκε για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», είπε η Μέτα στο Βαλκανικό Δίκτυο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας.
Στα κοινωνικά δίκτυα ο κόσμος ζήτησε από τον Έντι Ράμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την ενέργειά του, αλλά δεν το έκανε, καταλήγει το βελγικό δημοσίευμα, όπου μοιράστηκε και βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος.

Politico: Ο Ράμα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη αφού έσπρωξε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για μια επενδυτική συμφωνία
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αρνήθηκε να απολογηθεί αφού κατηγορήθηκε ότι άγγιξε σωματικά έναν δημοσιογράφο που τον είχε ρωτήσει για ένα επενδυτικό σχέδιο που σχετίζεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, γράφει το γνωστό media Politico .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Ράμα φάνηκε να αγγίζει το πρόσωπο της δημοσιογράφου Ambrozia Meta, η οποία του έκανε μια ερώτηση, πριν φύγει. Ένα βίντεο του περιστατικού συγκέντρωσε πάνω από 150.000 προβολές στο X.
Η Μέτα, η οποία εργάζεται για την αλβανική τηλεόραση Syri TV, είπε στο BIRN ότι ο Ράμα « άγγιξε το μάγουλό μου με το χέρι του».

« Του είπα: «Μην με αγγίζεις άλλο» και αυτό ήταν », είπε, προσθέτοντας ότι είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό για ένα επενδυτικό σχέδιο στην Αλβανία που σχετίζεται με τον Κούσνερ, τον γαμπρό του πρώην προέδρου των Η.Π.Α.
"Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τώρα τη συνήθη αλαζονεία του απέναντι στους δημοσιογράφους με σωματική επαφή. Λυπάμαι που ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ρωτήθηκε για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος" , είπε η Μέτα.
Το SafeJournalists Network, μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Τύπου στα Δυτικά Βαλκάνια, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ράμα «απαράδεκτες και ανησυχητικές» και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη. Η ομάδα σημείωσε ότι ο Ράμα έχει ιστορικό αντιποίνων εναντίον δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού τους από συνεντεύξεις Τύπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τον Ράμα «μισογυνιστή» και το περιστατικό «βάναυση και άσχημη πράξη».
Η Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάχθηκε στην 96η θέση μεταξύ 180 χωρών στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου του 2023 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, μεταξύ των χειρότερων στην Ευρώπη.

Το ιταλικό μέσο «La Stampa» αφιέρωσε άρθρο στο περιστατικό όπου γράφει ότι «η δημοσιογράφος είχε ζητήσει πληροφορίες για επενδυτικό σχέδιο που σχετίζεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ».
Τα ιταλικά μέσα γράφουν ότι στο βίντεο φαίνεται όταν ο Ράμα αγγίζει το πρόσωπο της δημοσιογράφου Ambrozia Meta

Διαβάστε ακόμη



Σχόλια