Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μπροστά στο Δημαρχείο Τιράνων

Κλιμακώνεται η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης. Πολίτες πέταξαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ, προκαλώντας τεράστια φωτιά στην είσοδο του Δημαρχείου Τιράνων.
Μαύροι καπνοί και φωτιά κάλυψαν την είσοδο του κτιρίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έσβησαν τις φλόγες. Εκτός από μολότοφ και φωτοβολίδες, οι διαδηλωτές πέταξαν και μαύρες μπογιές.

Με τηλεβόα ο Τέντι Μπλούσι, δημοτικός σύμβουλος του Κόμματος Ελευθερίας, στον οποίο ο Μέτα έχει προτείνει να γίνει γενικός γραμματέας αυτού του κόμματος, επιτέθηκε ξανά στον ΣΠΑΚ. Κατηγορώντας την ειδική εισαγγελία για συνεργασία με τον Erion Veliaj, από τον οποίο ζήτησε να παραιτηθεί.
Αντιπολίτευση, αλλά και πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία από τις 11:00 μπροστά στο δημαρχείο, μετά τις συλλήψεις κάποιων πρώην στελεχών του συγκεκριμένου ιδρύματος για κατάχρηση εξουσίας για τον φάκελο «5D» και ζητούν την παραίτηση του δημάρχου Veliaj.

Παρόντες ήταν και μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ ο Belind Kelliçi τόνισε ότι η δράση θα συνεχιστεί έως ότου αποχωρήσει ο Veliaj από τη θέση του.
Αυτή είναι η τρίτη διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τους πολίτες με την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη σύλληψη κάποιων στελεχών του μεγαλύτερου δήμου της Αλβανίας.

Σχόλια