Χιμάρα: Έρευνα του ΣΠΑΚ κατά του διορισμένου δημάρχου, Αχιλλέα Μπολάνου

Η Εισαγγελία Αυλώνας διαβίβασε στον ΣΠΑΚ φάκελο για καταχρηστικές παροχές αγροτικής γης στη Χιμάρα σε διάφορες οικογένειες, όπου μεταξύ των δικαιούχων είναι και ο νυν δήμαρχος του δήμου, Αχιλλέας Μπολάνος.

Την απόκτηση περίπου 14.000 m2 γης στη Χιμάρα το 2015 από την οικογένεια του σημερινού δημάρχου της Χιμάρας, Αχιλλέα Μπολάνου, που διορίστηκε στη θέση αυτή πριν από τρεις εβδομάδες, ερευνά η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος. ΣΠΑΚ.
Η δικογραφία μεταβιβάστηκε για αρμοδιότητα στον ΣΠΑΚ από την Εισαγγελία Αυλώνας πριν από περίπου ενάμιση μήνα, μετά τη διερεύνηση σειράς διαδικασιών παραχώρησης γης σε αγροτικές οικογένειες του Δήμου Χιμάρας, οι οποίες φέρονται ως καταχρηστικές.

Όπως φαίνεται κατά τις διαδικασίες που ανέλαβε το 2015 ο Δήμος Χιμάρας, για τη συμπλήρωση με αγροτική γη των οικογενειών που είχαν λάβει ελλιπείς εκτάσεις κατά τη διανομή της γης το 1992 σύμφωνα με τον Νόμο 7501, υπήρξαν αδικαιολόγητα οφέλη από ορισμένες οικογένειες, μεταξύ των οποίων και του σημερινού δημάρχου Αχιλλέα Μπολάνου.
1Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού εξετάστηκαν αιτήματα οικογενειών που υποστήριζαν ότι τους παραχωρήθηκε λιγότερη έκταση από αυτή που δικαιούνταν, λήφθηκε απόφαση για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Μεταξύ των δικαιούχων ήταν και η οικογένεια του Αχιλλέα Μπολάνου, ο οποίος φέρεται να επωφελήθηκε από 14.000 m2 γης που, σύμφωνα με υπολογισμούς, δεν του ανήκε.

Το 2015 επικεφαλής του Δήμου Χιμάρας ήταν ο σοσιαλιστής Γιώργος Γκόρος, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους με εντολή του ΣΠΑΚ, καθώς εικάζεται ότι σε συνεργασία με υφισταμένους και στελέχη του Κτηματολογίου, μέσω πλαστών εγγράφων, επέτρεψαν την μεταβίβαση επιφανειών σημαντικής κρατικής γης στη Χιμάρα, υπέρ ιδιωτών, περιουσιακά στοιχεία που αφαιρέθηκαν από εταιρεία ιδιοκτησίας Artan Gaçi, συζύγου της σοσιαλίστριας βουλευτού Olta Xhaçka, η οποία έχει αποκτήσει την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή.
Ο Γκόρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τέταρτη θητεία υπό τη σημαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τον Δήμο της Χιμάρας τον Μάιο του περασμένου έτους, συνέχισε να κατέχει το αξίωμα παρόλο που ο αντίπαλός του, Φρέντης Μπελέρης, ανακηρύχθηκε νικητής. 

Μετά τη σύλληψη του Γκόρου, το δημοτικό συμβούλιο της Χιμάρας διόρισε δήμαρχο τη Blerina Bala, η οποία παραιτήθηκε στις αρχές Ιουνίου. Στις 7 Ιουνίου αντικαταστάθηκε από τον, επίσης διορισμένο, Αχιλλέα Μπολάνο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια