Νικητής ο Τάβος στην "μαχή " της Δρόπολης-Πωγωνίου

Με εντυπωσιακό κατα πολλους αποτέλεσμα ο Βαγγελης Τάβος επιβεβαίωσε την διαχρονική κυριαρχία του στον χώρο της Δρόπολης. Με 1.332 ψήφους στην Άνω Δρόπολη, 838 στην Κάτω Δρόπολη & 140 στο Πωγώνι, ο κυριος Τάβος κατάφερε να αποσπάσει το 36 % των ψηφων στις 3 Ελληνικες επαρχίες του Αργυροκάστρου. Κατι το οποιο, εκμεταλευομενος και την γενικοτερη πολυ καλη παρουσία του Κομματός του (LSI) τον στελνει στα έδρανα της βουλής.

Δευτερός, με 1031 ψήφους στην Κάτω Δρόπολη, 614 στην Ανω Δρόπολη και 113 στο Πωγώνι ήταν ο Σπυρος Ξέρρας, λαμβανοντας το 28 % των ψηφων στις τρεις αυτές Ελληνικες επαρχίες του Αργυροκάστρου. Αποτέλεσμα που δεν νομιζω πως μπορει να θεωρηθεί καλό, ίσως εαν δεν ήταν ο Πουλής του ΚΕΑΔ να εβγαινε και πρώτος.
Αλλα δεν τον στελνει στην Αλβανική βουλή, κατα πάσα πιθανότητα, γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Περιφέρεια Αργυροκαστρου ήταν αρνητικό. Η αριστερή συμμαχια του κυριου Ραμα εμφανιζεται να βγάζει 4 βουλευτές, ενω η δεξιά του Μπερίσα μολις 1.

Τρίτος, και ίσως για πολλους εκπληξη ο κύριο Πουλής.
Πολιτικός της νέας γεννιας και υποψήφιος του ΚΕΑΔ έλαβε 609 ψήφους στην Κάτω Δρόπολη, 332 στην Ανω Δρόπολη και 226 στο Πωγώνι. Σύνολο έλαβε το 18 % των ψηφων σε αυτές τις τρεις επαρχίες.

Τέταρτός, αν και κατά πολυ αναμενώμενο κύριος Αγγελης του Σοσιαλιστικου που έλαβε 496 ψήφους στην Κάτω Δρόπολη, 373 στην Ανω Δρόπολη και 86 στο Πωγώνι, Συνολικά έλαβε το 15 % των ψήφων σε αυτές τις τρεις επαρχίες.

Αρκετά πιο πίσω ο κύριος Ρούτζιος του ΜΕΓΚΑ με 95 ψήφους στην Άνω Δρόπολη, 52 στην Κάτω Δρόπολη και 38 στο Πωγώνι.Συνολικά έλαβε το 3 % των ψηφων σε αυτές τις τρεις επαρχίες.
Δεν ξερω πως πρέπει να χαρακτηριστει αυτό το αποτέλεσμα, αντικειμενικα δεν είναι καλό
υπήρχαν όμως και πολλες δυσκολίες.
Σημαντικότερη από αυτή θεωρώ την στροφή του Κομματος των Ελληνων προς τον Βούρκο, προς την περιφέρεια της Αυλώνας. Λογικό ως ενα σημειο, γαιτί εκει υπήρχαν πιθανότητες εκλογής. όμως ουτε εκει πηγε πολυ καλά το ΜΕΓΚΑ και αφησε καινό το παιδίο της Δρόπολης.
Δηλαδή, το πρόβλημα και των δυο (Πουλή-Ρούτζιου) ήταν πως επικρατουσε η βεβαιότητα πως δεν εκλέγονται. Βεβαιότητα που επιτρέψαν να συμβει οι δυο πολιτικοι φορείς ΚΕΑΔ & ΜΕΓΚΑ.

Εμ Παση περιπτωση, θεωρω πως και τα δυο αυτά παιδία
θα ειναι το πολιτικό μελλον της Δρόπολης, αρκει να υπάρξει καλυτερος σχεδιασμός.

Σχόλια