Χειροπέδες στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής- Αναζητείται ακόμη ο Χρήστος Παππάς

Σε εξέλιξη είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, που έχουν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Ο συνολικός αριθμός των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης είναι 32 και από αυτά έχουν εκτελεσθεί έως στιγμής τα 19. Λίγο πριν από τις 15:00 παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Ν. Μίχος, ενώ από το πρωί έχουν συλληφθεί ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, ακόμη τρεις βουλευτές, οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ι. Λαγός και Ηλ. Παναγιώταρος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, μία ανθυπαστυνόμος και 12 ιδιώτες μέλη της οργάνωσης.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες από 10 εισαγγελείς στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, ανά το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθη, ενοχοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της Χ.Α., οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Η ανθυπαστυμόνος, που εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση, παρουσιάστηκε μόνη της στην υπηρεσία της, στην Ασφάλεια Πειραιά.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή»
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα», ενώ η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip»).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δίνει εντολή να γίνει σε βάθος η έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς όπως ερμηνεύουν δικαστικές πηγές «αυτή είναι μόνο η αρχή».
Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του, δίνει εντολή, να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα, καθώς και η διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως αυτά για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβίαση, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης χρηματοδότησης στα μέλη της Χ.Α , όπως και συνεργασία μελών του κόμματος με ανθρώπους της νύχτας.
Τι βρέθηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου
Στην έρευνα στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.
Βρέθηκαν επίσης 43.100 ευρω, πλήθος φυσιγγίων, υπολογιστές, USB κλπ.
Δέκα περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα αναφέρονται στο πόρισμα που συνέταξε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ αναφέρεται ότι πρέπει να ερευνηθεί και η συμμετοχή αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν συνομιλίες βουλευτών που περιγράφουν συγκεκριμένα αδικήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στη δικογραφία, η οργάνωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και ο χρόνος έναρξης της δράσης της προσδιορίζεται το 1987, ενώ συνεχίζεται έως σήμερα.
Από εφέτη ανακριτή η ανάκριση
Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή. Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο.
Εννέα σελίδες το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Εννέα σελίδες αριθμεί το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών του κόμματος.
Με βάση το πόρισμα, στο οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οργάνωση, η δομή και η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Την επ' αυτοφώρω σύλληψη βουλευτών όταν διαπράττουν κακουργήματα προβλέπει η εγκύκλιος του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού, το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο, ενώ τα αστυνομικά όργανα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ακόμα και αν δεν έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία τους, έτσι ώστε να εμποδίσουν βουλευτές να διαπράξουν ποινικά αδικήματα.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η άδεια της Βουλής απαιτείται όταν οι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο κ. Τέντες είχε εκδώσει την επίμαχη εγκύκλιο λόγω της έξαρσης «του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα, καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών», στις οποίες «πολλές φορές συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου»

πηγή:  epiruspost.gr

Σχόλια