Τα Τίρανα ετοιμάζονται για σύγκρουση με την Ελλάδα για " το θέμα της Χιμάρας"....


Η νέα διοικητική διαίρεση σε αντίθεση με την βούληση του πληθυσμού της Χιμάρας ετοιμάζει συγκρούσεις με εθνικές συνέπειες και λόγω της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή τουριστικών χωριών που ενέκρινε η Aλβανική κυβέρνηση.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Αλβανικού κράτους εμπλέκοντε με κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ οι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα δίνουν το δικαίωμα στην Aλβανική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις σε αντίθεση με τον Χάρτη της Τοπικής Αυτονομίας, για τον έλεγχο των δημοτικών εδαφών και περιουσιών.

Τα κτήματα όπου θα κατασκευαστούν αυτά τα τουριστικά χωριά δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω της ολιγωρίας του ΟΑΣΕ η οποίο δεν ολοκλήρωσε το προγραμα «καταγραφής των τίτλων ιδιοκτησίας στη περιοχή μας», ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απέτυχε.

Η πειοχή όπου θα κατασκεβαστούν τουλάχιστον δύο τουριστικά χωριά στο Δραλέω υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν η αιτία των εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ της νέας (τότε) Αλβανιακής κυβέρνησης το 1912 και του τοπικού Eλληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα να ξεκίνησε η εξέγερση που έφερε την κήρυξη της αυτονομίας που Βορείου Ηπείρου που αργότερα έφερε την διεθνή αναγνώριση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το 1914.

 

Ενώ τον τοπικό πληθυσμό της Χιμάρας εγκατέλειψε τα χωριά τα Χριστούγενα για να φύγει στην Ελλάδα λόγω τον συχνών διακοπών του ρεβματος, οι εργασίες στο δρόμο του Δραλέω συνεχίζανε με γοργούς ρυθμούς για να άνοιξη αρχίσουν την κατασκεβι την νέων οικιζμών που έχουν αδιοδοτήθη εκη.

Ο δρόμος αυτός μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τα λύγα τροχόσπιτα τον ξένων που κατεβενανε στην παραλία του Δραλέω από περιέργια και για μοναξιά, τώρα χτίζετε για να εξυπηρετήσει τα βαρέα οχήματα που θα μεταφέρουν τo σκυρόδεμα και τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστούν για την κατακσεβι τον δύο νέων οικιζμών.

Οι δύο νέοι οικιζμοί, το Palsa Village και το Green Coast Village έχουν συνολική εκτάσει 287.000 τετραγωνικά μέτρα και θα έχουν εκτός από ξενοδοχεία και πάνω από 200 διώροφες βίλες και αμέτρητες πολυκατικιές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ευα μεγόλο πληθιζμό μέχρι 5.000 κατικούς που στην ουσία δύχνη ότι προκεται για απίκια με νεοφερόμενο πληθιζμό που ενώνετε χωρίς την θέληση του τοπικού πληθιζμού με το λαό της Χιμάρας, σαν να μην έφτανε η ένωση με το Βράνηστη χωρίς την θέληση του λαού της Χιμάρας.

Οι αδιές αυτές δόθηκαν με την δικεολογία της ανάπτυξης του τουριζμού αλλά αν κάνουμε μια απλή αναλησα προκύπτη ότι αυτές οι αδιές είνε σε αντιθέσει με το Σύνταγμα της Αλβανίας το οποίο προστατεβή την ιδιωτική περιουσία που στην συγγεκριμένη τοποθεσία ανοίκει σε δεκάδες οικογένιες Χιμαριωτών και θα φέρουν σε συγγρουσι το αφθοκτόνο πληθιζμό της Χιμάρας με της δύο μεγάλες εταιρίες που στηρίζοντε από την Αλβανική Κυβέρνηση.

Και οι δύο ετερίες έχουν επωφεληθή από την κρίση και την διαφθορά που υπάρχει στην Αλβανία στο χώρο της περιουσίας και ηδικα στην περιοχή της Χιμάρας όπου λόγω της απουσίας του κτηματολογίου και χάρη στηνs προηγούμενες δοίκησης του Δημαρχείου έχου καρπωθεί πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας που αν και έχουν κατανγκέλθει στον εισαγγελέα, έχουν γείνη δεκτά από την Αλβανική κυβέρνηση και πάνω σε αυτά εκδίδουν αδιές.

Η ανάλυση σε φέρνη σε ένα απλό συμπέρασμα: ότι το όλο ενχηρημα θα έχει οδυνηρές συνέπιες για την Αλβανική Κυβέρνηση. Παρά την δραστηριότητα και την προσπάθια της κοινότητας της Χιμάρας στην Διασόρα και της επεβάσεις της Αμερικανικής διπλωματίας και εκπροσώπων του Αμερικανικού Κονγρέσου που αναφέρουν την παραβίαση τον αντροπινών δικεοματων του λαού της Χιμάρας ειδικά στο θέμα της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίαs, η Κυβέρνηση της Αλβανίας φέρετε αποφασιζμένη να προχωρηση στα σχέδια της.

Η Κυβέρνηση της Αλβανία έχει παραβιάσει πολλές φορές το σύνταγμα της Αλβανίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικεοματα του λαού της Χιμάρας. Όπως:
Έχει παραβίαση το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για της μιονότητες με την άρνηση της να αποκαλύ το λαό της Χιμάρας Ελληνική Εθνική μιονότητα και ως έκτου του έχει αρνηθεί το δικεομα της εκπεδευσης και εκφράσεις της Εθνικής της ταυτότητας.
Έχει παραβιάσει το δικεομα της ιδιοκτησίας και της κληρονομιάς της περιουσίας μέσω της μη εγραφής τον περιουσιών του στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Έχει αρνηθεί το δικεομα της Αυτοδιοίκησης και επιλογής το εκπροσώπων της μέσα της νέας Δοικητικής διερεσις που ενόνη την Χιμάρα με το Βρανιστή.
Έτσι η Κυβέρνηση της Αλβανίας ερχετε σε μετωπική συγγρουσι με το λαό της Χιμάρας για τα Συνταγματικά ανθρώπινα δικεοματα. .

Με αυθέρετο τρόπο και αλαζονία η κυβέρνηση της Αλβανίας, που με βάση ότι λένε τα μέδια που δεν ελέγχει είναι εμπλεγμένη σε ύποπτες συναλαγές με της εταιρίες που αδιοδοτούντε στο Δραλέω, και υπό την επιροή τον νεοολιγαρκων της Αλβανίας, δεν διστάζουν να έρθουν σε συγγρουσι με το λαό της Χιμάρας θέτοντας σε κίνδυνο την σταθερότητα του κράτος και το μελών της Αλβανίας.

Οργανιζμοί και όργανα διεθνούς κύρους όπως ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επενβουν για να μην αφήσουν αυτή η συμπεριφορά και συγγρουσι να φέρει επικίνδυνες συνέπιες για το μελών στις σχέσης τον δύο χώρων που είναι μελοι του ΝΑΤΟ, Αλβανία και Ελλάδα.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε "φιλόλογε". Την ουσία την κατάλαβες ή να τα γράψει και στα Αλβανικά;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών